1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA global petrol talebi büyüme tahminini düşürdü

IEA global petrol talebi büyüme tahminini düşürdü

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), 2019 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 100 bin varil gün düşürdü.

IEA global petrol talebi büyüme tahminini düşürdü

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), 2019 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 100 bin varil gün düşürdü.

IEA bugün yayınladığı aylık raporunda 2019 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini revize etti. Global petrol talebi tahminini 100 bin varil gün düşüren Ajans, talebin 1,1 milyon varil/gün artacağını tahmin etti. IEA ayrıca, 2020 yılı için talepte büyüme tahminini de 50 bin varil indirerek 1,3 milyon/varil güne çekti. 

YILIN İLK BEŞ AYINDA TALEP SON 11 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

IEA raporunda Ocak-Mayıs döneminde global petrol talebinin 2008 yılından bu yana görülen en düşük seviyede gerçekleştiğini de vurguladı. 

TEMMUZ’DA ÜRETİM AZALDI

OPEC'in üretiminin Temmuz ayında bir önceki aya göre 190 bin varil/gün azaldığını belirten IEA, Suudi Arabistan'ın üretiminin 120 bin varil/gün azalarak 965 milyon varil/güne, İran'ın üretiminin 50 bin varil/gün azalarak 2,23 milyon varil/gün ile 1980'lerden bu yana görülen en düşük seviye indiğini aktardı. 

IEA raporunda, OPEC'in üretiminin Temmuz'da geçen yılın aynı döneminin 2 milyon varil/gün altında gerçekleştiğine işaret edilirken, OPEC dışı üreticilerin arzının ise geçen yılın aynı dönemine göre 1,4 milyon varil yükseldiği belirtildi. Temmuz ayında OPEC dışı üreticilerin arzı bir önceki aya göre 160 bin varil/gün yükseldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler