1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: İran yaptırımları petrol arzını etkilemeyecek

IEA: İran yaptırımları petrol arzını etkilemeyecek

IEA, İran'a yönelik yaptırımların daha da sıkılaştırılmasının global petrol arzı üzerinde bir etkisi olmayacağını açıkladı.

IEA: İran yaptırımları petrol arzını etkilemeyecek

Enerji Günlüğü - IEA, İran'a yönelik yaptırımların daha da sıkılaştırılmasının global petrol arzı üzerinde bir etkisi olmayacağını açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) global petrol piyasalarında arzın yeterli seviyede olduğunu ve atıl üretim kapasitesinin rahat bir seviyede bulunmaya devam ettiğini söyledi. ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlardan muafiyetlerin 2 Mayıs'ta sona ereceğini açıklamasının ardından açıklama yapan IEA, "İran'a yönelik yaptırımların daha da sıkılaştırılmasının İran'a petrol ihracat kapasitesi üzerinde bir etkisi olacak. Ancak global petrol arzı üzerinde bir etki beklenmiyor. OECD'in petrol stokları Şubat sonu itibariyle beş yıllık ortalamanın üzerinde 2 milyar 871 milyon varil ve ABD'nin arzının da bu yıl 1,6 milyon varil/gün artması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

IEA, İran’ın Nisan ayında ham petrol ve kondensant ihracatının günde 1.1 milyon varil civarında olacağını ve bu miktarın bir önceki aya göre 300 bin varil ve geçen yılın Mart ayına göre de 1.7 milyon varil daha az olduğuna dikkat çekti. 

Önceki ve Sonraki Haberler