1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrolde arz fazlası devam edecek

IEA: Petrolde arz fazlası devam edecek

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), OPEC+ anlaşmasının bir değişiklik yaratmayacağını ve global petrol piyasasında arz fazlasının devam edeceğini öngörüyor.

IEA: Petrolde arz fazlası devam edecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), OPEC+ anlaşmasının bir değişiklik yaratmayacağını ve global petrol piyasasında arz fazlasının devam edeceğini öngörüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) global petrol piyasasında cansız talebin ve arz fazlasının yılın geri kalanında da devam etmesini beklediğini bildirdi. IEA, OPEC+'nın arz kısıntısı anlaşmasını 2020 ilk çeyrek sonuna kadar uzatma kararını global petrol piyasasında arz görünümünde temel bir değişiklik yaratmadığını vurguladı. 

HAZİRAN’DA ARZ ARTIŞI GÜNDE 390 BİN VARİL

Haziran ayında OPEC'in üretiminin 90 bin varil/gün azalmasına karşı OPEC dışı üreticilerin arzının 390 bin varil arttığını belirten IEA, global petrol arzında artışı 300 bin varil/gün olarak duyurdu. Suudi Arabistan'ın üretiminin Haziran ayında 70 bin varil/gün artarak 9,77 milyon varil/güne çıktığına işaret eden IEA, İran'ın üretiminin ise 120 bin varil azalarak 2,28 milyon varil/güne gerilediğini açıkladı. IEA verilerine göre İran'ın petrol ihracatı da 450 bin varil/gün düşüşle 530 bin varil/güne indi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler