1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İki ayda çeyrek milyon liralık bedava elektrik

İki ayda çeyrek milyon liralık bedava elektrik

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Mart ve Nisan aylarında ihtiyaç sahibi hane halkı elektrik abonelerine verilmek üzere 260 milyon liralık tahsisat yapıldığını açıkladı.

İki ayda çeyrek milyon liralık bedava elektrik

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Mart ve Nisan aylarında ihtiyaç sahibi hane halkı elektrik abonelerine verilmek üzere 260 milyon liralık elektrik desteği tahsisatı yapıldığını açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği 12. Sektör Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ihtiyaç sahibi ailelere elektrik desteği konusunda bilgiler aktardı. 

Bir ve iki kişilik hanelere 75 kilovatsaat, üç kişilik hanelere 100 kilovatsaat, dört kişilik hanelere 125 kilovatsaat, beş kişi ve daha üzeri hanelere ise 150 kilovatsaate kadar elektrik desteği yapılacağını hatırlatan Bakan Dönmez “Böylece hanelerimizin yıllık ödeyeceği elektrik miktarının en az 500, en fazla 1.000 TL’lik kısmını devlet olarak biz üstlendik. Bu kapsamda Mart ve Nisan 2019 dönemlerinde toplam 260 milyon liralık tahsisat yaptık” dedi.  

ÇİFTÇİLERE DE DESTEK  

Çiftçilere de enerji desteği için tarımsal sulama tarife grubunun kapsamını genişlettiklerini kaydeden Bakan Dönmez, “Süt toplama merkezleri, büyükbaş besi işletmeleri, büyükbaş süt işletmeleri, küçükbaş işletmeleri, etlik tavuk kümesi, yumurtacı tavuk kümesi, damızlık kümesi, kuluçkahane işletmeleri ile seralarda ürün yetiştiren çiftçilerimiz de artık tarımsal sulamadaki elektrik tarifesinin avantajlarından faydalanacak. Tarife grubunun kapsamın genişletilmesiyle üreticilerimiz yüzde 12’lik bir indirimden yararlanmaya başladı. Böylece, hayvancılıkla uğraşan ve seralarda ürün üreten abonelerimize toplamda 500 milyon liralık dolaylı destek sağlamış olacağız.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / Afyonkarahisar 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler