1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İklim değişikliği nükleer santralleri de vuruyor

İklim değişikliği nükleer santralleri de vuruyor

Fransa’daki 2600 MW’lık Golfech Nükleer Santrali artan sıcaklıklarla yükselen nehir suyu sıcaklığı nedeniyle bugün üretimi durdurabilir. 

İklim değişikliği nükleer santralleri de vuruyor

Enerji Günlüğü - Fransa’daki 2600 MW’lık Golfech Nükleer Santrali artan sıcaklıklarla yükselen nehir suyu sıcaklığı nedeniyle bugün üretimi durdurabilir. 

İklim krizinin yansımalarından aşırı sıcak veya aşırı soğuk havalar nükleer enerji sektörünü de olumsuz etkiliyor. Fransız enerji şirketi EDF, Garonne nehrindeki yüksek sıcaklık tahminleri nedeniyle Fransa'nın güneyinde işletmekte olduğu 2600 megavatt kapasiteli Golfech Nükleer Santrali’nde üretimi bugünden itibaren durdurabileceğini açıkladı.

EDF, 1.300 megawatt (MW) Golfech 2 reaktöründe üretimi 23 Temmuz’dan 29 Temmuz'a kadar durdurmayı; Golfech 1 reaktöründe ise 24 Temmuz’dan 29 Temmuz'a kadar durdurmayı planlıyor.

Nükleer reaktörlerin soğutulması için su sıcaklığının belli bir düzeyin üzerinde olması gerekiyor. Ayrıca Şirketin reaktörlerini soğutmak için nehirlerden su kullanımı, bitki ve hayvan yaşamını korumak için yasalarla düzenlenmiş durumda. Su sıcaklıkları yükseldiğinde ya da nehir seviyeleri ve akış hızı düşük olduğunda üretimi kesmek zorunda kalıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler