1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere dalga enerjisi ile bir milyon eve elektrik sağlayacak

İngiltere dalga enerjisi ile bir milyon eve elektrik sağlayacak

İngiltere Liverpool Şehir Bölgesi’nde bir milyon evin elektrik ihtiyacını karşılayacak multi milyar pound değerinde bir dalga enerjisi projesi hayata geçiriliyor.

İngiltere dalga enerjisi ile bir milyon eve elektrik sağlayacak

Enerji Günlüğü - İngiltere Liverpool Şehir Bölgesi’nde bir milyon evin elektrik ihtiyacını karşılayacak multi milyar pound değerinde bir dalga enerjisi projesi hayata geçiriliyor.

İngiltere’de Liverpool’un merkezinde bulunan ve Galler’e kadar uzanan geniş bir ekonomik ve politik bir bölge olan Liverpool Şehir Bölgesi Metro Belediye Başkanı Steve Rotheram, İngiltere’nin kuzey batısındaki Mersey Nehri ile İrlanda Denizi'nin doğusundaki Liverpool Körfezi’nde dalga enerjisi projesinin ikinci aşamasına geçtiklerini açıkladı. 

PROJENİN FİZİBİLİTE TASLAĞI OLUŞTURULACAK

Multi milyar sterlinlik Mersey Dalga Enerjisi Projesi’nin bir sonraki aşamasında Liverpool Şehir Bölgesi yönetimi önümüzdeki 12 ay boyunca proje fizibilite taslağı geliştirmek için büyük altyapı projeleri sağlama konusunda geniş deneyime sahip, sektör lideri teknik ve finansal danışmanlardan oluşan bir ekiple çalışacak. Bu takım Arup liderliğinde olacak ve ABPmer, Grant Thornton ve BECG'yi de içerecek.

BİR MİLYON EVİN İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK

Proje ile üretilecek elektriğin Liverpool Körfezi'ndeki tüm rüzgar türbinlerinin ürettiği elektriğin dört katı olabileceği düşünülüyor. Bu ise bir milyon evin ihtiyacını ya da 500 futbol stadyumunun veya bir elektrikli trenin 3.554 kez dünyanın dört bir yanını dolaşmasına yetecek kadar bir miktar. 

Binlerce kişiye iş sağlayacak olan Proje aynı zamanda Liverpool Şehir Bölgesi’nin 2040 yılına kadar sıfır karbon hedefine ulaşmasına da yardımcı olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler