1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere'den kaya gazı için önemli hamle

İngiltere'den kaya gazı için önemli hamle

Enerji Günlüğü - İngiltere, kaya gazı sahalarının sahiplerine ve yöre sakinlerine doğrudan ödeme yapmayı değerlendiriyor.İngiltere Hükümeti Başbakan...

İngiltere'den kaya gazı için önemli hamle

Enerji Günlüğü - İngiltere, kaya gazı sahalarının sahiplerine ve yöre sakinlerine doğrudan ödeme yapmayı değerlendiriyor.

İngiltere Hükümeti Başbakan değişiminin ardından kaya gazının sağlayacağı yararları genişletmek adına kaya gazı aramalarının ve üretiminin yapılacağı alanlarda arazi sahiplerine ve bölgede oturan kişilere doğrudan ödeme yapıp yapmamayı değerlendiriyor. 

Daha önce planlanandan daha fazla yerel halka avantajlar sunmayı içeren bir düzenleme üzerinde çalışan İngiltere hükümeti, Kaya Gazı Varlık Fonu'ndan daha önceleri sadece topluluklara ve yerel otoritelere fon aktarıyordu. 

İngiltere'nin kuzeyinde yapılan araştırmalar sonunda toplam 1.300 trilyon feet küp kaya gazı rezervi olduğu tahminine ulaşıldı. Bu rakam ise İngiltere'nin toplam 2.5 trilyon feet olan gaz tüketiminin neredeyse yarısı.

İskoçya bu yılın Haziran ayında kaya gazı üretimi için yapılan hidrolik kırma yöntemini yasakladı. 

Kuzey Amerika'da kaya gazı işleticileri arazi sahiplerine doğrudan ödeme yaparken, Avrupa'da mülk sahiplerinin böyle bir hakkı bulunmuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler