1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İnönü Üniversitesi Tıp Merkezi’nin elektriği güneşten

İnönü Üniversitesi Tıp Merkezi’nin elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - İnönü Üniversitesi Anel Telekom A.Ş ile “Güneş Enerjisi Santrali” yapımı için protokol imzaladı.İnönü Üniversitesi Turgut...

İnönü Üniversitesi Tıp Merkezi’nin elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - İnönü Üniversitesi Anel Telekom A.Ş ile “Güneş Enerjisi Santrali” yapımı için protokol imzaladı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde kullanılan enerji kaynağına doğal yollardan katkıda bulunmak amacıyla projelendirilen santralin 2014 yılının yaz mevsiminde tamamlanması bekleniyor.

Türkiye'de ilk kez 5 MW gücünde güneş santralini üniversiteye kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi:

“Türkiye'nin enerji yönünden dışa bağımlı olduğunu düşündüğümüzde, yurt dışına yıldayaklaşık olarak 85 milyar dolar paramız gitmektedir. Kurumların güneş enerjisi gibi doğal kaynaklardan yararlanarak enerji ihtiyaçlarını karşılaması bizim gibi ülkeler için çok anlamlıdır. Bu bağlamda Üniversitemizde kurulacak olan Güneş Enerjisi Santrali sonderece önemlidir. Yaklaşık olarak maliyeti 19 milyon TL'yi bulan santralin yüzde 80'ini banka kredisiyle temin etmekteyiz. Bu, üniversitemizin kendi öz kaynaklarını kullanarak yaptığı bir yatırımdır. 2014 yılı bütçemizde yer alan bir yatırım değildir. Bu yatırımın özelliği Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali olmasıdır. Böylesine önemli bir yatırımın gerçekleştiriliyor olması, İnönü Üniversitesinin girişimci ve yenilikçi bir üniversite olduğunun en önemli ispatıdır.”

Kurulacak olan Güneş Enerjisi Santralinin yapımını üstlenen Anel Telekom A.Ş. yetkilisiEnver Evcit de, “İnönü Üniversitesinde kuracağımız santralin üreteceği 5 MW'lık güç, güneş enerjisi olarak baktığımızda şu anda Türkiye'de kurulu gücün tek başına yüzde 60'nı oluşturmaktadır. Bir devlet üniversitesi olan İnönü Üniversitesinin bu adımı atması bugüne kadar ülkemizde kurulu toplam gücün yüzde 60'ını tek başına yapması demektir. Özelsektörden daha hızlı davranan Üniversitenin bu konuda gösterdiği girişimcilik başarısını kutluyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler