1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrol tankeri Türkiye’ye gelmekten vazgeçti

İran petrol tankeri Türkiye’ye gelmekten vazgeçti

İran'a ait petrol tankeri Adrian Darya, serbest bırakılması ardından Türkiye’ye kırdığı rotasını başka bir yöne çevirdi.

İran petrol tankeri Türkiye’ye gelmekten vazgeçti

Enerji Günlüğü - İran'a ait petrol tankeri Adrian Darya, serbest bırakılması ardından Türkiye’ye kırdığı rotasını başka bir yöne çevirdi.

Cebelitarık Boğazı’nda alıkonulan ve serbest bırakıldıktan sonra yönünü önce Yunanistan’a ardından da Türkiye’ye çeviren İran petrol tankeri yine rota değiştirdi. İran'a ait petrol tankeri Adrian Darya rotasını Türkiye'den başka bir yöne çevirdi. 

İran hükümet sözcüsü gemideki petrolün satıldığını ve tankerin yeni istikametini petrolü satın alan kişinin belirleyeceğini açıkladı. Tankerin kime satıldığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

31 AĞUSTOS’TA MERSİN’E ULAŞMASI BEKLENİYORDU

İngiltere ile İran arasında başlayan ve kısa sürede uluslararası bir kriz haline gelen tankere Cebelitarık yönetimi tarafından el konmuştu. 'Grace 1' olan adı 'Adrian Darya 1' olarak değiştirilen tanker serbest bırakıldıktan sonra Yunanistan'a gitmesi bekleniyordu. Ancak ABD'nin Yunanistan'a 'yaptırım' mesajının ardından engellenerek rotasını Türkiye'ye çevirmişti. Adrian Darya 1'in 31 Ağustos tarihinde Mersin'e ulaşması bekleniyordu. 

ABD TÜRKİYE’Yİ DE UYARMIŞTI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada tankerin 'limanda ya da denizde boşaltma yapmaması için herkesin görev başında olduğunu’ belirterek, "İran'ın terörü finanse etmek, dünyayı istikrarsızlaştırmak ve uluslararası yaptırımları delmesini engellemek için herkes görev başında. Adrian Darya 1 ile Türkiye'ye giden yasadışı petrolün limanda veya denizde boşaltılmasına izin verilmemeli" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler