1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD İran petrol tankerlerine el koydu iddiası

ABD İran petrol tankerlerine el koydu iddiası

ABD’nin İran’a nükleer programı gerekçesiyle uyguladığı yaptırımlar kapsamında İran’ın Venezuela’ya petrol gönderdiği 4 tankere el koyduğu kaydedildi.

ABD İran petrol tankerlerine el koydu iddiası

Enerji Günlüğü - ABD’nin İran’a nükleer programı gerekçesiyle uyguladığı yaptırımlar kapsamında İran’ın Venezuela’ya petrol gönderdiği 4 tankere el koyduğu kaydedildi.

Amerikalı yetkililerin AP’ye yaptıkları açıklamaya göre, Trump yönetimi İran yakıtını Venezuela'ya taşıyan dört tankerin yüküne el koydu. ABD İran’a yönelik yaptırımlar kapsamında el konulan Luna, Pandi, Bering ve Bella adlı gemilerin askeri güç kullanılmadan el konulduğu ve Teksas eyaletine bağlı Houston limanına getirilmek üzere yolda oldukları kaydedildi.

Verilen bilgiye göre Venezuela’ya 1,1 milyon varil benzin taşıyan tankerler için ABD savcıları geçen ay dava açmışlardı. Tankerler ise Venezuela’ya hiç bir şekilde ulaşmadı. Bir süre sonra tankerleden ikisi Afrika ülkesi Cape Verde açıklarında göründü. 

İRAN’DAN YALANLAMA AÇIKLAMASI

İran resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan isminin açıklanmasını istemelen bir yetkili, el konulmuş bir İran gemisi veya İran akaryakıt kargosunun bulunmadığını bildirdi. Yetkili, "İran, bu tür düşmanca eylemlere müsamaha göstermeyeceğini ve herhangi bir ülkenin böyle tedbirler almasına imkan vermeyeceğini tekrar ve tekrar vurguladı" diye konuştu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler