1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran ve Irak enerji ödemelerinde anlaştı

İran ve Irak enerji ödemelerinde anlaştı

Enerji Günlüğü - İran ile Irak, ABD’nin yaptırımlarından kaçınmayı sağlayacak enerji ödemeleri planı üzerinde anlaşmaya vardı.Bağdat’a resmi...

İran ve Irak enerji ödemelerinde anlaştı

Enerji Günlüğü - İran ile Irak, ABD’nin yaptırımlarından kaçınmayı sağlayacak enerji ödemeleri planı üzerinde anlaşmaya vardı.

Bağdat’a resmi bir ziyarette bulunan İran Merkez Bankası Başkanı Abdülnasır Himmeti, Iraklı mevkidaşı Ali Muhsin İsmail el-Alak ile bir araya gelerek, iki ülke arasında para transferi için ödeme mekanizması anlaşması imzaladı. Anlaşma, İran'ın Irak'a sattığı doğalgaz, elektrik ve diğer ürünleri kapsıyor.

Anlaşmaya göre Irak'ın doğalgaz ve elektrik borcu İran Merkez Bankası'nın talebi doğrultusunda transfer edilecek ve gelecekte ihraç ürünlerinden elde edilecek gelir de bu çerçevede ulaştırılacak.

ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesi sonrasında anlaşmaya taraf olan ve İran ile iş yapan diğer ülkeler, İran ile Avrupa Birliği (AB) kapsamında kurulacak finansal bir mekanizma üzerinden petrol satışı gelirleri dahil ithalat ve ihracat yapmak için görüşmelerini sürdürüyorlar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler