1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İskoçya 2030`da enerjisini yenilenebilirden karşılayabilir

İskoçya 2030`da enerjisini yenilenebilirden karşılayabilir

Enerji Günlüğü - İskoçya'nın 2030 yılına kadar enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edebileceği ifade edildi.WWF destekli...

İskoçya 2030`da enerjisini yenilenebilirden karşılayabilir

Enerji Günlüğü - İskoçya'nın 2030 yılına kadar enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edebileceği ifade edildi.

WWF destekli ve DNV-GL danışmanlığında yapılan yeni bir çalışmaya göre, İskoçya 2030 yılına kadar fosil yakıtları tamamen bırakarak enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlayabilecek.

Böylece İskoçya her kilovat saat başına 271 gram karbondioksit yoğunluğunu 50 grama kadar azaltabilecek.

Çalışmanın başkanlığını yapan Paul Gardner The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, yaptıkları teknik analizin İskoçya'da yenilenebilir elektrik üretimi için son derece yüksek oranlarda bir sisteme sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, ülkede nükleer ya da geleneksel fosil yakıtları kullanmak için hiç bir teknik gereklilik olmadığını söyledi.

İskoçya'nın 2030 yılına kadar elektrik arzıdan karbon salımını kesmek için çok fazla yenilenebilir kaynağa sahip olduğunu vurgulayan Gardner, özellikle de elektrik talebinin azaltılmasında ilerleme sağlanması halinde bunun çok daha mümkün olduğunu ve İskoçya'nın elektrik ihraç eden bir ülke konumuna gelebileceğini

İskoçya hükümeti 2020 yılına kadar elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor. Ülkede hala enerji üretimi için kömür ve doğalgaz kullanımına izin veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler