1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail: G. Kıbrıs Kıbrıs sorununun çözümünü görmek istiyor

İsrail: G. Kıbrıs Kıbrıs sorununun çözümünü görmek istiyor

Enerji Günlüğü - İsrail, Güney Kıbrıs'ın doğalgaz çalışmalarının neredeyse pasif olmasını Türkiye ile yaşanan Kıbrıs sorununa bağlıyor.Güney...

İsrail: G. Kıbrıs Kıbrıs sorununun çözümünü görmek istiyor

Enerji Günlüğü - İsrail, Güney Kıbrıs'ın doğalgaz çalışmalarının neredeyse pasif olmasını Türkiye ile yaşanan Kıbrıs sorununa bağlıyor.

Güney Kıbrıs’ın doğalgaz konusunda izlediği yolun İsrail’de soru işaretleri ve tereddütler oluşturduğu belirtildi.

Rum Kathimerini gazetesi, Rum hükümetinin tüm yıl boyunca hidrokarbonlar konusundaki icraat ve planlamalarında neredeyse pasif olduğunu düşünen İsrail’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in doğalgazı Kıbrıs sorununun çözümüne bağladığı sonucuna vardığını kaydetti.

Rum basını, İsrail hükümetinin, Güney Kıbrıs’ın terminal ilanında bulunmasına rağmen bir başka yöne doğru gittiği analizinde bulunduğunu yazdı. Gazete, İsraillilerin düşüncesine göre Rum lider Anastasiadis’in hedefinde siyasi sorunun çözümü bulunduğu ve doğalgaz konusunda Türkiye ile nasıl anlaşabileceğini görmek istediğini belirtti.

Yine aynı gazete, İsraillilerin Rum Hükümetinin önceliklerinde terminal bulunuyorsa bunu bazı icraatlarla ortaya koymasını istediğini de aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler