1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail Ürdün`e doğalgaz satacak

İsrail Ürdün`e doğalgaz satacak

Enerji Günlüğü - İsrail, Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan Tamar açık deniz doğalgaz sahasından Ürdün'e doğalgaz ihraç edecek.İsrail Başbakanı...

İsrail Ürdün`e doğalgaz satacak

Enerji Günlüğü - İsrail, Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan Tamar açık deniz doğalgaz sahasından Ürdün'e doğalgaz ihraç edecek.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Enerji ve Su Bakanı Silvan Shalom, Tamar Doğalgaz sahasından komşu ülke Ürdün'e doğalgaz ihracatını onayladı.

Varılan 500 milyon dolar değerindeki anlaşmaya göre, Ürdünlü özel doğalgaz şirketi Arab Potash ve bağlı ortaklığı Jordan Bromine'e önümüzdeki 15 yıl boyunca 1.87 milyar metreküp doğalgaz ihraç edilecek.

Mısır'da yaşanan siyasi kaos nedeniyle düşen doğalgaz üretimi hem İsrail'i hem de Ürdün'ü olumsuz etkiledi. Ancak İsrail Doğu Akdeniz'de yaptığı doğalgaz keşifleri ile daha önce doğalgaz aldığı Mısır'a doğalgaz satacak konuma geldi.

İsrail kara sularında bulunan Tamar sahasında yaklaşık 10 trilyon kübik feet, Leviathan sahasında da 22 trilyon kübik feet doğalgaz rezervi olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler