1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsviçre'de yağmur suyunu da geri dönüştüren GES kuruldu

İsviçre'de yağmur suyunu da geri dönüştüren GES kuruldu

Enerji Günlüğü - İsviçre'nin Jura Kantonu'nun 2021 yılı yenilenebilir enerji hedeflerinin yarısını karşılarken, aynı zamanda yağmur suyunu da geri...

İsviçre'de yağmur suyunu da geri dönüştüren GES kuruldu

Enerji Günlüğü - İsviçre'nin Jura Kantonu'nun 2021 yılı yenilenebilir enerji hedeflerinin yarısını karşılarken, aynı zamanda yağmur suyunu da geri dönüştüren İsviçre'nin en güçlü kanopi santrali kuruldu.

Enerji ve altyapı alanlarında uzman BKW, Jura'nın enerji merkezi Energie du Jura (EDJ) ve endüstriyel lojistiğin liderlerinden GEFCO, 12 milyon Frank’lık ortak bir yatırımla İsviçre'nin Courgenay şehrindeki en büyük güneş enerji santralini hayata geçirdi. 

SANTRAL YAĞMUR SUYUNU GERİ DÖNÜŞTÜRECEK

43 bin metre karelik bir alana kurulu santral, 23.886 fotovoltaik panel ve 6.7 MWp kapasitesi ile İsviçre'nin en güçlü kanopi santrali olma özelliğini taşıyor. Kurulu kanopi yapısı sayesinde santral yağmur suyunu toplayıp geri dönüştürebilecek.

Santralde üretilen elektrik, 1.550 hanenin yıllık tüketimini karşılayacak ve yılda ortalama 2.400 ton CO2 tasarruf sağlayacak. Üretilen elektriğin bir kısmı, GEFCO tarafından ithal edilen elektrikli otomobilleri şarj etmek amacıyla doğrudan sahada kullanılacak. Elektrik fazlası ise, BKW tarafından geliştirilen "Energy Green" ürünü vasıtasıyla müşterilere sağlanacak.

PROJE ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

2015 ylında GEFCO’nun İsviçre’nin Courgenay bölgesindeki fotovoltaik kanopi santrali için 78 bin metre karelik 3 bin ithal araçtan oluşan filonun modernize edilmesiyle hayata geçen proje, üç bölümden oluşuyor. Sahanın %20'sini oluşturan ilk kurulum ( 30 Mart 2016'da tamamlandı ve 1.2 MWp’lik elektrik üretim kapasitesine sahip. Ağustos 2016'dan beri hizmette olan diğer iki alan ise sırayla 3.2 MWp ve 2.4 MWp üretim yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler