1. HABERLER

  2. PETROL

  3. James Rockall: Enerji tüketimi 20 yılda %25 artacak

James Rockall: Enerji tüketimi 20 yılda %25 artacak

WLPGA CEO’su James Rockall, 2040 yılında dünya çapındaki enerji tüketiminin %25 oranında artacağını söyledi. 

James Rockall: Enerji tüketimi 20 yılda %25 artacak

Enerji Günlüğü - WLPGA CEO’su James Rockall, 2040 yılında dünya çapındaki enerji tüketiminin %25 oranında artacağını söyledi. 

19-21 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da toplanan Dünya LPG Birliği (WLPGA) Bölgesel Zirvesi’nde LPG sektörünün gelecek projeksiyonları tartışıldı. WLPGA’nın CEO’su James Rockall, Zirve toplantısındaki konuşmasında, dünyadaki enerji tüketiminin 2040 yılına kadar %25 oranında artacağını söyledi. 

43 ülkeden yaklaşık 450 delegenin katılımıyla gerçekleşen zirvede konuşan James Rockall, küresel enerji sektörünün ciddi bir değişim içinde olduğunu anlattı ve şöyle konuştu, “2040 yılına kadar enerji tüketimi yüzde 25 artacak. Bu talebin yüzde 75’i yine fosil yakıtlardan karşılanacak ve LPG’nin bu kullanımdaki payı artacak. LPG’nin hem otogaz gibi mobil, hem de ısınma ve pişirme gibi sabit enerji kaynağı olarak daha fazla kullanılmaya başlayacağını öngörüyoruz. Böylelikle karbonsuzlaşma ve hava temizliği konusunda da önemli adımlar atılmış olacak. Türkiye piyasası, dünyada önemli bir yerde. Türkiye’de bugün otomobillerde benzin ve dizelden fazla LPG kullanılıyor. Sektör, inovasyonlarla LPG kullanımını daha akıllı ve temiz hale getirdi. Ve bunun karşılığını aldık.”

Önceki ve Sonraki Haberler