1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kaçakçılığa bulaşana LPG Piyasasında lisans verilmeyecek

Kaçakçılığa bulaşana LPG Piyasasında lisans verilmeyecek

LPG Piyasasında kaçakçılık yapanlar ile kaçakçıların ortak veya yönetici olduğu şirketlere lisans verilmeyecek. 

Kaçakçılığa bulaşana LPG Piyasasında lisans verilmeyecek

Enerji Günlüğü - LPG Piyasasında kaçakçılık yapanlar ile kaçakçıların ortak veya yönetici olduğu şirketlere lisans verilmeyecek. 

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

KAÇAKÇIYA LİSANS YOK

Değişiklikle beraber Yönetmeliğe eklenen bir hüküm uyarınca; kaçakçılıktan hüküm giyenlere lisans verilmeyecek. Lisans sahibi tüzel kişiyse, suçun işlendiği tarih itibarıyla yüzde ondan fazla paya sahip ortaklar ile görevden ayrılmış olan veya halen görevde bulunan yönetim kurulu başkan ve üyelerine, temsil ve ilzama yetkili olanlara lisans verilmeyecek. Bu kişiler lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan pay sahibi de olamayacaklar. 

LİSANS TADİL DEĞERLENDİRMESİ 10 GÜNDE YAPILACAK
Bundan böyle lisans tadil başvurularının mevzuata uygun olup olmadığı hakkındaki değerlendirme, 10 iş günü içinde tamamlanacak. Bu süre EPDK’ya sunulan belgelerin EPDK evrak sistemine giriş tarihinde başlayacak. 

Başka bir değişikliğe göre; LPG Piyasasında faaliyet gösteren herkes rafinericilerin veya kullanıcıların stok ihtiyacını karşılamak üzere depolama faaliyeti yapabilecekler. 

LİSANSLARIN SONA ERDİRİLMESİ
Lisans sahibinin iflasının kesinleşmesi halinde LPG Dağıtıcı ve LPG Depolama Lisansları Kurul Kararıyla; LPG Otogaz Bayilik, LPG Tüpü Muayenesi, Tamiri ve Bakımı, LPG Tüpü İmalatı ve LPG Taşıma Lisansları ise Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Dairesi Başkanlığı kararıyla sona erdirilecek. 

Lisans süresinin bitiminde lisans kendiliğinden sona erecek. Bu durumda ayrıca tebligat yapılmayacak. 

Ölüm, birleşme ve devralma dahil tüzel kişiliğin sona ermesine neden olan durumlarda ve lisansla ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmemesi hallerinde de LPG Dağıtıcı ve LPG Depolama Lisansları Kurul Kararıyla; LPG Otogaz Bayilik, LPG Tüpü Muayenesi, Tamiri ve Bakımı, LPG Tüpü İmalatı ve LPG Taşıma Lisansları Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Dairesi Başkanlığı kararıyla sona erdirilecek. 

Depolama lisansları ise piyasada üçüncü kişilerle stok yükümlülüğü kapsamında girişilen taahhütlere ilişkin yükümlülüklerin karşılanmış olduğunun belgeleriyle birlikte EPDK’ya ibraz edilmesi koşuluyla, EPDK Kararıyla sona erdirilecek.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler