1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG tesislerinde kapasite raporu 6 aylık olacak

LPG tesislerinde kapasite raporu 6 aylık olacak

LPG tesisleri için hazırlana kapasite raporlarının, en çok 6 ay önce hazırlanmış olma zorunluluğu getirildi. Kapasitenin değişmediği belgelenirse eski rapor da kullanılabilecek. 

LPG tesislerinde kapasite raporu 6 aylık olacak

Enerji Günlüğü - LPG tesisleri için hazırlana kapasite raporlarının, en çok 6 ay önce hazırlanmış olma zorunluluğu getirildi. Kapasitenin değişmediği belgelenirse eski rapor da kullanılabilecek. 

3727 Sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusuna İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

KAPASİTE RAPORU YENİ OLACAK
Buna göre tesisin üretim konusu, yıllık üretim kapasitesi, teknolojisi, makine parkı, kullandığı hammaddeler, sermaye ve istihdam bilgilerini ve benzeri konuları içeren raporun Kapasite raporu olarak kabul edilmesi için; bundan böyle son 6 ayda düzenlemiş olması gerekecek. 

Son 6 ay içinde düzenlenmemiş olmakla birlikte, tesis kapasitesinde herhangi bir değişiklik olmadığı belgelenirse, 6 aydan eski raporların asılları veya noter onaylı kopyaları da Kapasite Raporu olarak kabul edilebilecek. 

GEMİ VE TREN İÇİN TAŞIMA LİSANSI BAŞVURUSU
LPG Taşıma Lisansı başvurularında gemiler ve trenlerle ilgili istenen belgelerde de bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre gemilerle ilgili olarak onaylı sicil kaydı, denize elverişlilik belgesi, tonilato belgesi ve gemi kiralık ise kira sözleşmesinin; demiryolu araçlarıyla ilgili olarak araçların özellikleri, vagon kapasiteleri, mülkiyet belgeleri veya araçla ilgili sözleşme bilgilerinin, Demiryolları Aracı Tescil Belgesinin, Demiryolu Tren İşletmeciliği Yeki belgesinin, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesinin; boru hatlarıyla ilgili olarak ise kapasite raporları ile tesise ait alınmış her türlü izin ve onayın yer aldığı Tesis Bilgi Dosyasının ibrazı gerekecek.   

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler