1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kalsın: Türkiye %40 enerji verimliliği potansiyeline sahip

Kalsın: Türkiye %40 enerji verimliliği potansiyeline sahip

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Murat Kalsın, Türkiye’nin %40 enerji verimliliği potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Kalsın: Türkiye %40 enerji verimliliği potansiyeline sahip

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Murat Kalsın, Türkiye’nin %40 enerji verimliliği potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nın açılışında konuşan Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Murat Kalsın, enerji yoğunluğu gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında Türkiye’nin %40 enerji verimliliği potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Enerji verimliliği konusunun artık ülkemizde en üst düzeyde kabul görmüş durumda olduğunu belirten Kalsın, sosyal ve ticari alanda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarından bahsederek bunu büyük oranda başardıklarını kaydetti. Kalsın, “Israrla en ekonomik en temiz enerji kaynağı enerji verimliliğidir. Bu anlamda bizim de dernek olarak misyonumuz enerji arz güvenliğine azami katkı sunmaktır” dedi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE SANAYİ SEKTÖRÜNE ODAKLANMALIYIZ

Toplumda enerji verimliliği deyince akla boşa yanan lambalar ve cihazlar üzerindeki enerji verimliliği etiketleri gibi konuların geldiğini kaydeden Kalsın,  “Ama asıl odaklanmamız gereken sektör sanayi sektörüdür. Sanayide %20 verimlilik sağlamayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı. 

BİNALARDA %50’YE YAKIN ENERJİ TASARRUFU MÜMKÜN

Kalsın konuşmasında binalarda izolasyon ve çeşitli tedbirlerle binalarda %50’ye yakın tasarruf yapmanın mümkün olduğunu ve bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırıp destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Kalsın ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle enerji çocuk çalışmaları yürüttüklerini ve enerji hanım çalışmaları kapsamında da 24 ilde 34 bin ev kadınına ulaştıklarını söyledi. 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ENDEKSİ OLUŞTURULACAK

Ulaşımda verimliliği arttırma çalışmaları da yürüttüklerini kaydeden Kalsın, verimli buluşmalar adlı bir toplantı dizisi başlattıklarını ve her ay farklı bir sektörü ağırladıklarını ifade etti. Kalsın, Kısa zamanda büyük ilgi gören bu buluşmalarımızı enerji kullanan tüm kesimleri kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Bir diğer projemiz ise özel sektörle birlikte sürdüreceğimiz ve Enerji Bakanlığımızın desteğini aldığımız Enerji Verimliliği Endeksi olacak. Bu endeksle şirketlerin verimlilik oranları ölçerek iyi örnekleri kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Kalsın, Enerji verimliliğinin artık dünyada en önemli sektör haline geldiğine vurgu yaparak,  sözlerini “Verimli enerji güçlü Türkiye demektir” diye bitirdi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler