1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Kalyon Enerji CEO’su Hakan Yıldırım görevinden ayrıldı

Kalyon Enerji CEO’su Hakan Yıldırım görevinden ayrıldı

Kalyon Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, bu görevinden ayrıldı. Yıldırım’ın TÜREB Başkanlığı sürüyor. Özel Haber/Mehmet KARA

Kalyon Enerji CEO’su Hakan Yıldırım görevinden ayrıldı

Enerji Günlüğü (Mehmet KARA / ÖZEL HABER) - Kalyon Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, bu görevinden ayrıldı. Yıldırım’ın TÜREB Başkanlığı sürüyor. 

2017 yılında düzenlenen Yenilenebilir Kaynak Alanları (YEKA) rüzgar ve güneş enerjisi lisans ihalelerinin her ikisini de kazanan konsorsiyumun lideri konumundaki Kalyon Enerji’de üst düzey bir ayrılık yaşandı. Kalyon Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, şirketle yollarını ayırdı. 

Hakan Yıldırım, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, “YEKA projelerinin derlenip toparlanması ve Şirket’teki reorganizasyonun tamamlanması görevimizi ifa ettik. Yeni ve başka bir görev üstlenmek isteğim ve bu doğrultuda temaslarım vardı. Kalyon Grubu hissedarları da sağ olsunlar, bu isteğimizi anlayışla karşıladılar. Bu çerçevede karşılıklı anlayış çerçevesinde yollarımızı ayırdık. Yeni bir göreve doğru yelken açıyoruz” dedi. 

ÇALIŞANLARA VEDA MEKTUBU

Hakan Yıldırım, Kalyon Enerji CEO’luğundan ayrıldığını, şirket çalışanlarına bir veda mesajıyla duyurdu. Hakan Yıldırım’ın veda mektubu şöyle: 

“Çok Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım, bir sene önce enerji grubunu reorganize etmek, elimizdeki önemli projelerdeki yapısal problemleri çözmek ve bu projelerde ivedilikle ilerleme kaydetmek üzere Kalyon Enerji’nin yönetimini üstlendim. Bu bir sene içerisinde Kalyon Enerji’nin yeniden yapılandırılmasını tamamladık, özellikle güneş projemizde ciddi ilerleme kaydettik. 

Ülkemiz için çok önemli olan projelerin hayata geçirilmesi yolunda bir tuğla da ben koyabildiğim için çok mutluyum. Reorganizasyon sonrasında Kalyon Enerji’nin elindeki projelerde büyük bir başarı ile devam edeceğine yürekten inanıyorum. Kariyer yolculuğumda bambaşka bir alanda bir başka adımı atmak üzere Kalyon Grubu’na veda ederken, bu büyük gurubun bir parçası olma şansını ve ayrıcalığını bana verdikleri için Kalyoncu Ailesi’ne teşekkür ediyorum.”

TÜREB VE DEİK GÖREVLERİ SÜRECEK

Bu arada Hakan Yıldırım’ın TÜREB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Enerji İş Konseyi Başkanlığı görevlerinin devam edeceğini belirtti.  TÜREB Başkanlığı’nın devam edebilmesi için Hakan Yıldırım’ın yine TÜREB üyesi oyunculardan birinde görev alması bekleniyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler