1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Kanadalı STK WiRE Türkiye yönetimini belirliyor

Kanadalı STK WiRE Türkiye yönetimini belirliyor

Kanada merkezli sivil toplum kuruluşu WiRE (Women in Renewable Energy) Türkiye çalışmaları için Danışma Kurulu’nu belirlemek üzere harekete geçti.

Kanadalı STK WiRE Türkiye yönetimini belirliyor

Enerji Günlüğü - Kanada merkezli sivil toplum kuruluşu WiRE (Women in Renewable Energy) Türkiye çalışmaları için Danışma Kurulu’nu belirlemek üzere harekete geçti. 

Enerji sektöründeki kadınların iş dünyasındaki rolünün ve tanınırlığının küresel anlamda geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir STK olan Kanada merkezli WiRE (Women in Renewable Energy) 3-4 Ekim'de İstanbul'daki Kanada Başkonsolosluğu'nda bir çalıştay gerçekleştirdi.

WiRE'ın Kurucusu ve CEO'su Joanne Osawe tarafından gerçekleştirilen çalıştayın konusu WiRE Türkiye'yi yönetecek Danışma Kurulu'nun belirlenmesi ve eğitilmesi idi. WiRE'ın Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığı programlar arasında networking aktiviteleri, saha gezileri, öğrenci bursları, ödül programı ve daha fazlası olacak. 

WİRE TÜRKİYE’DE ÇOK OLUMLU BİR ETKİ YARATACAK

Etkinlik katılımcılarından Enerji Günlüğü yazarlarından Selen İnal etkinliğe ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Kadınların, Türkiye ve dünyada enerji sektöründe daha yüksek bir oranda, daha üst kademelerde yer almayı hak ettiğini düşünüyorum. Bu hedefe ulaşmak için destekleyici küresel iletişim ağlarına ihtiyacımız var. WiRE Türkiye Danışma Kurulu'na katıldığım için çok heyecanlıyım. Bugünkü bilgilendirici etkinlikten sonra, WiRE'ın Türkiye'de çok olumlu bir etki yaratacağına eminim” dedi.

WİRE TÜRKİYE ŞUBESİNİ GEÇEN YIL AÇTI

2018 Ekim'de WiRE, Kanada Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu çalışanlarının desteği ile birlikte İstanbul'da ilk uluslararası şubesini açtı. Bu başlangıç ve Türkiye'de enerji sektöründe çalışan kadınların yoğun ilgisinin ardından, WiRE geçen hafta bir çalıştay için geri döndü. WiRE 2019 yılında ise Azerbaycan, Gürcistan ve Ürdün gibi bölgedeki diğer ülkelerde de şube açmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler