1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanadalı Valeura, Trakya'da ilk derin kuyu sondajını tamamladı

Kanadalı Valeura, Trakya'da ilk derin kuyu sondajını tamamladı

Enerji Günlüğü - Kanadalı Valeura Energy ve Norveçli Statoil Tekirdağ Banarlı'da tamamladıkları Yamalık-1 sondajında "destekleyici" doğal gaz sonucuna...

Kanadalı Valeura, Trakya'da ilk derin kuyu sondajını tamamladı

Enerji Günlüğü - Kanadalı Valeura Energy ve Norveçli Statoil Tekirdağ Banarlı'da tamamladıkları Yamalık-1 sondajında "destekleyici" doğal gaz sonucuna ulaştı.

Kanadalı Valeura Energy, ortağı Norveçli Statoil ile birlikte Trakya bölgesinde Banarlı ruhsatı kapsamında yaptığı ilk derin kuyu sondajı olan Yamalık-1'deki sondajı tamamladığını ve bu sondajdan "destekleyici" doğal gaz sonucuna rastladığını açıkladı. 

Valeura yaptığı açıklamada, "Hedef birim sondajlanırken destekleyici doğal gaz girişimine rastlandı" diyerek,  Trakya havzası merkezli bir doğal gaz için "olumlu göstergeler" bulunduğunu belirtti. 

Yamalık-1 sondajında 4.196 metre derinliğe inildi. Valeura sonlandırma ve test programının 2017'nin üçüncü çeyreğinin sonlarında olmasını bekliyor. 

Valeura Enerji Trakya'da toplam 14 üretim-arama lisansının yüzde 40'lık payına, Edirne ve Banarlı'da da toplam 5 sahada lisansa sahip. Şirketin ayrıca Gaziantep'te de iki adet petrol arama lisansı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler