1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kanundan önce özelleştirilen tesisler 2020’de %40 satış yapabilecek

Kanundan önce özelleştirilen tesisler 2020’de %40 satış yapabilecek

EPDK, Elektrik Piyasası Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce özelleştirilen elektrik üretim tesislerinin 2020’de ürettiğinin %40’ını satabileceğini duyurdu. 

Kanundan önce özelleştirilen tesisler 2020’de %40 satış yapabilecek

Enerji Günlüğü - EPDK, Elektrik Piyasası Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce özelleştirilen elektrik üretim tesislerinin 2020’de ürettiğinin %40’ını satabileceğini duyurdu. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Kanunu’nun Geçici 7. Maddesinin ikinci fıkrası kapsamındaki lisans sahibi tüzel kişilerin bir takvim yılı içinde lisansına kayıtlı olan yıllık elektrik enerjisi üretim miktarının piyasada satabileceği oranının 2020 yılı için %40 olarak uygulanmasına karar verdi. Bu oran Kanun'da %20 olarak belirlenmişti. 

Elektrik Piyasası Kanunu’nun Geçici 7. Maddesinin ikinci fıkrası şu hükmü getiriyor: “Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce özelleştirilen kuruluşlar tarafından işletilmekte olan tesisler için, 4628 sayılı Kanun hükümlerine göre verilen otoprodüktör lisansları üretim lisansına dönüştürülür ve satış/işletme hakkı devir sözleşmelerinde belirlenen hususlar üretim lisansına dercedilir. Bu kapsamdaki lisans sahipleri, bir takvim yılı içinde elektrik enerjisi üretim miktarının en fazla yüzde yirmisini piyasada satabilir. Arz güvenliği açısından ihtiyaç duyulacak hâllere münhasır olmak üzere, Kurul bu oranı artırabilir”.

Önceki ve Sonraki Haberler