1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karadeniz Holding rüzgar ve güneşe yatırım yapacak

Karadeniz Holding rüzgar ve güneşe yatırım yapacak

Karadeniz Holding Batı Afrika Ticari Operasyonlar Direktörü Emre Durmuşoğlu, yenilenebilir enerji gelişmelerini takip ettiklerini ve güneş ve rüzgara yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Karadeniz Holding rüzgar ve güneşe yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding Batı Afrika Ticari Operasyonlar Direktörü Emre Durmuşoğlu, yenilenebilir enerji gelişmelerini takip ettiklerini ve güneş ve rüzgara yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Powership enerji gemileri ile bir çok ülkeye elektrik ulaştıran Karadeniz Holding, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisine yatırım yapmak için enerji verdiği ülkelerde fırsatları gözetiyor. Karadeniz Holding Batı Afrika Ticari Operasyonlar Direktörü Emre Durmuşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz Powershiplerle girdiğimiz ülkelerde ye projelerini zorluyoruz. Gana ve Mozambikte iki güneş enerjisi projesi üzerinde çalışıyoruz. Afrika da rüzgar ve güneş yatırımlarımız olacak. Endonezyada da ön araştırmalarımız var güneş ve rüzgar ile ilgili. Türkiyede 11 MW’lık güneş, 32 MW’lık jeotermal santral yatırımız var. Yenilenebilir gelişmeleri takip ediyoruz” dedi. 

AFRİKA’YA YATIRIM İÇİN İTTİRMENİZ GEREKİYOR

Afrika’ya yapılacak yatırımlarda temel sorunun zaman olduğunu kaydeden Durmuşoğlu, “Afrika’da karşılaşabilecek sorun; bize göre işleyiş görece olarak daha yavaş. Otorite veya kurumsal tarafları baskı altında tutmamız, tabiri caizse ittirmemiz gerekiyor” dedi. 

YURDIŞI YATIRIMLARINDA YERELLEŞME HAYATİ

Durmuşoğlu, ayrıca yurtdışı yatırımlarında başarı için yerelleşmenin hayati önemde olduğunu belirterek,  Türk şirketlerinin bu konudaki tutumlarını değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Durmuşoğlu, “Bizde şöyle bir eksiklik var; Biz yerelleşmeyi pek sevmiyoruz. Az ziyaret edelim, az para harcayalım ama başarılı olalım diyoruz. Öyle bir dünya yok . Yerel güçlerle ne kadar çok bir araya gelirseniz o kadar saygı kazanıyorsunuz. Yatırım yaptığı ülkede yerel bir ekip bulunduran bir firma ile iki üç ayda bir giden firmanın görünümü çok farklı. Bu insanlarla iklili sıcak ilişkileri kurmak için yerelleşmek lazım. Biz yerelleşmek istemiyoruz. Buna bir çok gerekçe bulabiliriz ama bir ülkede yatırım yapmak istiyorsak gerekli zamanı, işgücünü ve zamanı ayırmamız lazım” ifadesini kullandı.

TÜRK ŞİRKETLER ÖNCELİĞİMİZ

Büyük enerji yatırımlarında Türkiye’den büyük bir yatırımcının ekipmanlarını kullanamadıklarını, ancak yan ekipmanlar kullanabildiklerini belirten Durmuşoğlu, elektrik ilettikleri yerlerde genelde elektrik iletim hattını da kendilerinin kurduğunu ve bu işi taşere etmek için de önceliklerinin Türk şirketler olduğunu kaydetti. Burada Türk şirketlerden beklentilerinin öncelikle hız ve bu yeterliliğe sahip ekipmanın olduğunu kaydeden Durmuşoğlu, ayrıca uygun maliyet, finansmana kolay ulaşabilirlik ve uygun ekibe sahip olma koşulu aradıklarının altını çizdi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler