1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karadeniz Holding Libya’ya mobil elektrik sağlayacak

Karadeniz Holding Libya’ya mobil elektrik sağlayacak

Karadeniz Holding, Libya'ya toplam 1,000 MW güce kadar yüzer elektrik santrali göndermek için teklif hazırladığını açıkladı.

Karadeniz Holding Libya’ya mobil elektrik sağlayacak

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding, Libya'ya toplam 1,000 MW güce kadar yüzer elektrik santrali göndermek için teklif hazırladığını açıkladı.

Dünya’nın başlıca yüzer santral işletmecilerinden Karadeniz Holding, iç savaşın devam ettiği ve elektrik kesintileri yaşanan Libya'ya toplam 1,000 MW güce kadar yüzer elektrik santrali göndermek için teklif hazırladığını açıkladı. Dünya'nın internet sitesinde yer alan habere göre, Holding'in Afrika, Ortadoğu ve Karayipler'de 10'dan fazla ülkeye yüzer santrallerle elektrik sağlayan birimi Karpowership, yaptığı açıklamada Libya'ya 1,000 MW'a kadar elektrik sağlamak üzere teklif üzerinde çalıştığını ve en yakın zamanda teklifin Libya'ya iletileceğini duyurdu.

Türkiye'nin yeniden imar kapsamında Libya'nın inşaat, enerji ve bankacılık sektörüne destek vereceği iki hafta önce duyurulmuştu. Ticaret Bakanlığı Çalık Enerji, Karadeniz Powership ve Aksa Enerji'den Libya'nın elektrik sorununu çözmek için tekliflerini iletmelerini talep etmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler