1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güney Afrika’yı Karpowership gemisi aydınlatacak

Güney Afrika’yı Karpowership gemisi aydınlatacak

Türk enerji şirketi Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership, Güney Afrika’nın üç koyunda yüzer enerji gemileriyle elektrik tedarik edecek. 

Güney Afrika’yı Karpowership gemisi aydınlatacak

Enerji Günlüğü - Türk enerji şirketi Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership, Güney Afrika’nın üç koyunda yüzer enerji gemileriyle elektrik tedarik edecek. 

Karadeniz Holding şirketlerinden Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karpowership etkinlik alanını genişletiyor. Asya ve Afrika’da 15 ayrı bölgede 25 yüzer enerji gemisine sahip şirket Güney Afrika’ya da elektrik sağlayacak. 

Güney Afrika Maden Kaynakları ve Enerji Departmanı (DMRE),  Coega Bölgesi, Saldanha Körfezi ve Richards Koyu limanlarındaki projeler için düzenlediği ihaleyi Karpowership SA’nın (KPSA) kazandığını duyurdu. 

Duyuruya göre, LNG kullanan bir termal enerji çözümü ile desteklenen düşük maliyetli elektrik üretimi için en düşük teklifi veren KPSA, Risk Azaltma Bağımsız Güç Üreticileri Tedarik Programı (RMIPPPP) kapsamında Güney Afrika'nın ulusal elektrik şebekesine elektrik sağlayacak. KPSA, çalışma kapsamında ihtiyaç duyduğu işgücünün en az % 65'ini yerel topluluklardan istihdam edecek. Böylece şirket pandemi sonrası ülkenin istihdamını desteklerken, ülkede sık sık yaşanan elektrik kesintilerini engelleyecek ve enerji geçiş sürecinde LNG ile daha temiz bir alternatif sunacak.

Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Konseyi’nin sunumuna göre, 1,220 megawatt elektrik üretmek için yapılan anlaşma 20 yıl sürecek ve projeye yıllık 725 milyon dolar ödenecek. 

Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership, dünyanın ilk yüzer enerji santrali olan Powership projesini tasarladı ve inşa etti. Powership, platform ya da gemi üzerinde kurulu, LNG, doğalgaz ve fuel oil ile çalışabilen yüzer bir enerji santrali.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler