1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karpowership’e Güney Afrika’dan çevre engeli

Karpowership’e Güney Afrika’dan çevre engeli

Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership’in Güney Afrika’da kazandığı üç enerji projesine çevre izni verilmedi. 

Karpowership’e Güney Afrika’dan çevre engeli

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership’in Güney Afrika’da kazandığı üç enerji projesine çevre izni verilmedi. 

Karadeniz Holding şirketlerinden Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karpowership, Güney Afrika'da kazandığı toplam 2000 MW kapasiteli 3 adet doğal gazdan enerji üretim projesine Güney Afrika Ormancılık, Balıkçılık ve Çevre Bakanlığı'ndan onay alamadı. Bakanlık yaptığı açıklamada, "Bakanlıktaki yetkili kurul, konuyla ilgili tüm bilgileri değerlendirdikten sonra çevresel izin başvurularını reddetmeye karar vermiştir" denildi.

Karpowership yaptığı açıklamada, kararı temyiz edeceklerini ve temyizi kazanacaklarına güvendiklerini duyurdu.

Güney Afrika Maden Kaynakları ve Enerji Departmanı (DMRE) tarafından Coega Bölgesi, Saldanha Körfezi ve Richards Koyu limanlarındaki projeler için Mart ayında düzenlenen ihaleyi Karpowership kazanmıştı. Güney Afrika devlet enerji şirketi Eskom, 20 yıllık projenin Karpowership'e verilmesine karşı çıkıyordu. İhalenin sonuçlanmasından bu yana çevreciler de Karpowersnhip'in enerji üretim gemilerinin denizi, çevreyi kirleteceğine yönelik 3 şikayette bulunmuşlardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler