1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karpowership Katarlı Nakilat ile FSRU geliştirecek

Karpowership Katarlı Nakilat ile FSRU geliştirecek

Türk enerji şirketi Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership, Katarlı Nakilat şirketi ile Yüzen Depolama-Gazlaştırma Üniteleri (FSRU) yatırımı yapacak.

Karpowership Katarlı Nakilat ile FSRU geliştirecek

Enerji Günlüğü - Türk enerji şirketi Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership, Katarlı Nakilat şirketi ile Yüzen Depolama-Gazlaştırma Üniteleri (FSRU) yatırımı yapacak.

Dünyanın en büyük LNG nakliye filosuna sahip Katarlı nakliye ve denizcilik şirketi "Nakilat" ve bir Karadeniz Holding iştiraki olan "Karpowership", LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alanında iş birliği yapmak ve birlikte Floating Storage Regasification Units (Yüzen Depolama-Gazlaştırma Üniteleri -FSRU) yatırımları yapıp işletmek üzerine bir stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. 

İmzalanan anlaşma, yakın gelecekte hayata geçecek kapsamlı bir planın ana hatlarını çiziyor. Nakilat ve Karpowership, bu çerçevede yeni bir ortak girişim şirketi kurarak 2023 yılına kadar ilk Yüzen Depolama-Gazlaştırma Ünitesini devreye almayı planlıyor. 

"ORTAKLIK İŞ KABİLİYETLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEK"

Karpowership CEO'su Orhan Remzi Karadeniz, "Nakilat" ile imzalanan bu işbirliği anlaşması hakkında yaptığı açıklamada, Karpowership olarak, tüm Enerji Filolarını kendi tesislerinde tasarlayıp, geliştirip, inşa ettiklerini kaydetti. Karadeniz, "Bu entegre iş modelimiz sayesinde dünyanın herhangi bir coğrafyasındaki müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tek bir merkez üzerinden yanıt verebiliyoruz. Şirket kabiliyetlerimizi güçlendireceğine inandığımız "Nakilat" ile iş ortaklığımızdan dolayı oldukça mutluyuz. Filomuzdaki LNG varlıklarımızı, FSRU'ları artırarak ve birçok projemizde, daha temiz, güvenilir ve sürdürülebilir bir yakıt olan LNG'yi kullanarak küresel enerji dönüşümünde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyoruz" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler