1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karpowership Senegal’i LNG yakıtlı yüzer gemisiyle aydınlatacak 

Karpowership Senegal’i LNG yakıtlı yüzer gemisiyle aydınlatacak 

Karpowership’in Japon ortaklığı Karmol, Güney Afrika ülkesi Senegal’e ilk kez LNG yakıtlı yüzer enerji gemisi ile elektrik tedarik edecek. 

Karpowership Senegal’i LNG yakıtlı yüzer gemisiyle aydınlatacak 

Enerji Günlüğü - Karpowership’in Japon ortaklığı Karmol, Güney Afrika ülkesi Senegal’e ilk kez LNG yakıtlı yüzer enerji gemisi ile elektrik tedarik edecek. 

Türk enerji şirketi Karadeniz Holding şirketlerinden Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karpowership, Japon Mitsui OSK Lines (MOL) ile ortaklığı Karmol’un, doğal gaz yakıtlı yüzer gemisi ile Batı Afrika ülkesi Senegal’e ilk kez LNG ile elektrik sağlayacağını açıkladı. 

Açıklamada, 15 Mart’ta Singapur’daki Sembcorp Marine’de teslim edilen Karmol’un ilk Yüzer Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Birimi (FSRU) önümüzdeki haftalarda Senegal’e konuşlandırılmasından önce bugün Singapur açıklarında deniz denemelerine başlayacak.

Karpowership, Ağustos 2019'dan bu yana 235 MW kapasiteli bir Ayşegül Sultan Powership gemisiyle Senegal’in elektrik ihtiyacının yaklaşık % 15’ini karşılıyor. Elektrik üretiminde ağır yakıttan sıvı doğal gaz kullanımına geçecek olan ilk FSRU da yakında ülkeye gidecek ve Haziran sonundan önce elektrik arzına başlayacak. 

SENEGAL ELEKTRİĞE ERİŞİMİ ARTTIRACAK

Sıvı doğal gazla çalışan ilk enerji üretim tesisi olan Karmol LNGT Powership Africa, Senegal'in enerji kaynaklarını çeşitlendirme planının da temelini oluşturuyor. Africa Energy Outlook 2019 raporuna göre, Senegal genelinde nüfusun elektriğe erişim oranı %69. Bu oran kentlerde %92 iken, kırsal alanlarda %42'de kalıyor. Senegal devleti 2025 yılına kadar nüfusun elektriğe erişim oranını %100'e çıkarmayı hedefliyor. Bunu başarmak için de, ithal edilen sıvı yakıtlara olan bağımlılığı azaltmaya ve kırsal alanlardaki elektrik erişimi oranlarını artırarak elektrik üretim maliyetlerini düşürmeye odaklanıyor.

Şirket, tüm Powerships filosunu sürdürülebilir, uygun fiyatlı ve çevreye duyarlı bir yakıt olan LNG'ye geçirmeyi planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler