1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karpowership, Avrupa’ya da elektrik arzını görüşüyor

Karpowership, Avrupa’ya da elektrik arzını görüşüyor

Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership, enerji gemileriyle Avrupa’da en çok ihtiyaç duyulan yerlere enerji tedarik etmek için görüşmelerde bulunuyor.

Karpowership, Avrupa’ya da elektrik arzını görüşüyor

Enerji Günlüğü - Türk enerji şirketi Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership, Avrupa'da, enerji gemileriyle arz kısıtına karşı hızlı, esnek ve uygun maliyetli çözüm sunmak için görüşmeler yürütüyor. 

Powerships olarak bilinen yüzer elektrik üretim tesisleri ile dünyanın farklı bölgelerine elektrik sağlayan Karpowership, enerji krizinin etkilerinin devam ettiği Avrupa’ya da talip. Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpower International (Karpowership) Ticaret Grup Başkanı Zeynep Harezi, yaptığı açıklamada, “Karpowership, Avrupa'nın enerji krizini hafifletmeye yardımcı olmaya kararlıdır ve Powership'leri en çok ihtiyaç duyulan yerlere tedarik etmek için görüşmelerde bulunmaktadır” dedi. 

Şirketin yaptığı açıklamada, yüzer gemilerin Avrupa'da geniş ölçekte devreye alınması halinde, kıtayı milyarlarca euroluk maliyetli enerji sübvansiyonlarından kurtarabileceği ve hükümetler ve tüketiciler üzerindeki ciddi mali yükü hafifletebileceği kaydedildi.

36 ADET POWERSHİP FİLOSU

Karpowership'in yüzer elektrik üretim tesisleri, doğal gaz, düşük kükürtlü fuel oil veya ultra düşük kükürtlü dizel ile çalışıyor ve karadaki birimlere göre daha ucuz, daha hızlı ve daha esnek hizmet sağlıyor. Mevcut altyapıyı kullanarak bir ülkenin elektrik şebekesine doğrudan bağlanabilen bu gemiler, bunu 30 gün içinde yapabiliyor.

Karpowership, Powerships olarak bilinen yüzer elektrik üretim tesisleri ile biliniyor. Şirket, 4 kıtada faaliyet gösteren 6 GW kapasiteli 36 adet Powership filosuna sahip.

SENEGAL İÇİN KREDİ ALDI

Öte yandan Karpowership ve Mitsui O.S.K. Lines (MOL), Senegal'de bir yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma birimini (FSRU) finanse etmek için Japan Bank for International Cooperation (JBIC) ve MUFG Bank ile bir anlaşmaya vardı. Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, JBIC ve MUFG Bank, 30 Aralık 2022'de iki şirketin ortaklığı ile Senegal LNGT Company aracılığıyla 71 milyon USD büyüklüğünde kredi anlaşması imzaladı. FSRU, Senegal'de Powership olarak bilinen bir Karpowership yüzer enerji santraline yeniden gazlaştırılmış sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik edecek. 

Bu kredi, Afrika da dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde iş geliştirmeyi teşvik edecek. KARMOL, bölgeye güvenilir ve kesintisiz güç sağlamayı taahhüt ediyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler