1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karpowership, Ukrayna'nın enerji krizini hafifletecek

Karpowership, Ukrayna'nın enerji krizini hafifletecek

Türk enerji şirketi Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership, yüzer enerji santrali ile Ukrayna’ya elektrik tedarik ederek Ukrayna'nın enerji krizini hafifletmeye yardımcı olacak.

Karpowership, Ukrayna'nın enerji krizini hafifletecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership, savaşın enerji altyapısını tahrip ettiği Ukrayna’ya 500 MW’lık enerji gemileriyle elektrik sağlayacak. 

Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpower International (Karpowership), Rusya işgali nedeniyle elektrik krizi yaşayan Ukrayna'ya yüzer enerji santralleri ile elektrik tedariki için Ukrayna ulusal şirketi JSC Energy Company of Ukraine (ECU) ile mutabakat zaptı imzaladı. Karpowership Ticaret Grup Başkanı Zeynep Harezi ve ECU İcra Direktörü Vitaly Butenko tarafından imzalanan Mutabakat Zaptı ile Ukrayna’ya hızlı bir şekilde elektrik sağlanması hedefleniyor.

Ukrayna’ya 500 MW güç kaynağı sağlamak için şirket, yüzer gemilerini Moldova ve Romanya açıklarında konuşlandırmayı ve bu ülkeler üzerinde Ukrayna şebekesine elektrik tedarikini değerlendiriyor.

“UKRAYNA ENERJİ KRİZİ ÇÖZÜMÜ İÇİN MEMNUNUZ”

Karpowership Ticaret Grup Başkanı Zeynep Harezi, Karpowership'in, ECU ile Ukrayna'daki elektrik krizinin çözümüne yönelik çalışmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Yüzer enerji gemileri, elektrik kısıtlarına karşı hızlı, güvenilir ve esnek çözümler sunuyor ve biz de Ukrayna bu konuda olabildiğince hızlı şekilde desteklemek için hazırız” dedi.

Karpowership, Powerships olarak bilinen yüzer elektrik üretim tesisleri ile biliniyor. Şirket, 4 kıtada faaliyet gösteren 6 GW kapasiteli 36 adet Powership filosuna sahip.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler