1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karpowership, Afrika enerji gemilerini arttıracak

Karpowership, Afrika enerji gemilerini arttıracak

Enerji gemileri ile dünyanın en ücra köşelerine kadar elektrik ulaştıran Karpowership, Afrika’da 15 ülkeye daha elektrik tedarik etmeyi planlıyor.

Karpowership, Afrika enerji gemilerini arttıracak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership, üç ila beş yıl içinde 50 gemiyle 10 bin MW’lık bir kapasiteye sahip olmayı planlıyor. Şirket, Afrika kıtasındaki varlığını da arttıracak.

Bloomberg’ten Kerim Karakaya’nın haberine göre, Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership'in Ticari İşler Müdürü Zeynep Harezi, şirketin şu anda sekiz Afrika ülkesinde faaliyet gösterdiğini ve aralarında Kenya, Nijerya, Kamerun, Gabon ve Angola'nın da bulunduğu 15 ülkede daha varlığını artırmayı planladığını söyledi.

Şirketin üç ila beş yıl içinde 50 gemiyle 10 bin MW’lık bir kapasiteye sahip olmayı planladığını söyleyen Harezi, şirketin güneş enerjisine yaptığı yatırımı artırdığını da kaydetti.

Karadeniz Enerji Grubu şirketi olan Karpowership, yüzen enerji santrallerine sahip dünyanın en büyük enerji operatörlerinden biri. Karpowership, Powerships olarak bilinen yüzer elektrik üretim tesisleri ile dünyanın en ücra köşelerine kadar elektrik tedarik edebiliyor. Şirket, 4 kıtada faaliyet gösteren 6 bin MW kapasiteli 36 adet Powership filosuna sahip.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler