1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karpowership Afrika ülkesi Gine-Bissau’nun elektriğini kesti

Karpowership Afrika ülkesi Gine-Bissau’nun elektriğini kesti

Türk enerji şirketi Karadeniz Enerji Grup şirketlerinden Karpowership, elektrik alacağını tahsil edemediği Afrika ülkesi Gine-Bissau’ya elektrik vermeyi durdurdu.

Karpowership Afrika ülkesi Gine-Bissau’nun elektriğini kesti

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership, ve elektrik ihtiyacının tamamını karşıladığı Afrika ülkesi Gine-Bissau’ya elektrik vermeyi durdurdu. Kesinti, Afrika ülkesinin toplamda 17 milyon dolar borcunu ödememesi nedeniyle yapıldı. 

Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau Cumhuriyeti’nin başkenti Bissau karanlığa gömüldü. Ülkenin Ekonomi Bakanı Suleimane Seidi, Türk elektrik tedarik şirketi Karpower International’e (Karpowership) borçlu olduklarını ve bu nedenle elektriklerinin kesildiğini söyledi. Reuters haber ajansının aktardığına göre Seidi, Karpowership’e toplamda 17 milyon dolar borçlarının olduğunu belirtti. Seidi, 15 milyon dolarlık borcun ödenmesine yönelik düzenlemelerin sürdüğünü ve sorunun 15 gün içinde çözüleceğini taahhüt etti. Seidi, “Karpowership, birikmiş borcun sorun haline gelmemesi için hükümetle yeniden müzakere etmeyi kabul etti” dedi.

Karadeniz Enerji Grubu şirketi olan Karpowership, yüzen enerji santrallerine sahip dünyanın en büyük enerji operatörlerinden biri. Karpowership, Powerships olarak bilinen yüzer elektrik üretim tesisleri ile dünyanın en ücra köşelerine kadar elektrik tedarik edebiliyor. Şirket, 4 kıtada faaliyet gösteren 6 bin MW kapasiteli 36 adet Powership filosuna sahip. Güney Amerika ve Afrika’da da birçok ülkede faaliyet gösteren Karpowership, 2019 yılından bu yana 35 MW’lık enerji gemisi ile Gine-Bissau’nun enerjisinin tamamını karşılıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler