1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karadeniz Holding Lübnan’ı uyardı

Karadeniz Holding Lübnan’ı uyardı

Türk enerji şirketi Karadeniz Holding şirketlerinden Karpowership, elektrik ihtiyacının beşte birini karşıladığı Lübnan’ı elektrik arzının kesilebileceği konusunda uyardı.

Karadeniz Holding Lübnan’ı uyardı

Enerji Günlüğü - Türk enerji şirketi Karadeniz Holding şirketlerinden Karpowership, elektrik ihtiyacının beşte birini karşıladığı Lübnan’ı elektrik arzının kesilebileceği konusunda uyardı.

Karadeniz Holding şirketlerinden Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karpowership, Lübnan'da savcılığın şirketin Lübnan'daki bir yolsuzluk skandalına karıştığı gerekçesiyle devletle yaptığı kontrat konusunda soruşturma açması üzerine bir açıklama yaptı. Lübnan ile bu senenin başında imzalanan kontratın yasalara uygun olduğunu ve herhangi bir usulsüzlüğün olmadığını vurgulayan şirket sözcüsü, Lübnan’da devam eden sorunlar nedeniyle uzun süredir ödeme alamadıklarını ve buna rağmen bölgede kullanılan elektriğin %20 kadarını yüzen enerji santralleri ile sağlamaya devam ettiklerini kaydetti. 

Hükümeti son kez uyararak masaya davet eden sözcü, "Şirket olarak uzun süredir iyi niyetle hareket ederek 18 aydır ödeme almıyor olmamamıza karşın elektrik kesintisi yapmadık" dedi. Geçen yıl Temmuz ayında ülkenin şirkete borcunun 100 milyon dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Rakam o zamandan bu yana daha da yükseldi.

Karpowership Lübnan Elektrik Kurumu (EDL) ile yaptığı anlaşma kapsamında 2013 yılından bu yana 220’şer MW’lık Karadeniz Powership Fatmagül Sultan ve Orhan Bey gemileriyle ülkeye elektrik temin ediyor. Şirket, 9 yıllık sözleşmenin sona ermesinin ardından bu yılın başlarında düzenlenen ihaleyi kazanmıştı. İhalede kaybeden şirket ise sürecin kusurlu olduğunu iddia ederek, Mineral Kaynaklar Departmanı’na karşı Pretoria Yüksek Mahkemesi’nde yasal işlem başlatmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler