1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Orhan Bey, Beyrut`a elektrik vermeye başladı

Orhan Bey, Beyrut`a elektrik vermeye başladı

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding'in yedinci yüzer santrali, Karadeniz Powership Orhan Bey, Jıyeh santraline bağlanarak enerji üretimine başladı. Karadeniz...

Orhan Bey, Beyrut`a elektrik vermeye başladı

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding'in yedinci yüzer santrali, Karadeniz Powership Orhan Bey, Jıyeh santraline bağlanarak enerji üretimine başladı. 

Karadeniz Holding’in Enerji Gemisi filosunun 7'nci üyesi Karadeniz Powership Orhan Bey'in, 12 Ağustos tarihinde Jiyeh Enerji Santrali’nin önünde inşa edilen limana demir atmasından sonra Lübnan elektrik şebekesine bağlanması işlemleri tamamlandı.

TOPLAM 270 MW'LİK GÜÇ DEVREDE

Karadeniz Holding'in Lübnan'daki ikinci yüzer santrali olan Orhan Bey, 100 MW üzeri bir güçle elektrik üretimine başladı ve ülkedeki şebekeye kesintisiz elektrik vermeye başladı. Orhan Bey Enerji Gemisi, geçtiğimiz 5 aydır elektrik üreten Karadeniz Powership Fatmagül Sultan ile birlikte Lübnan’a taahhüt edilen toplam 270 MW’lık kapasitenin üzerinde elektrik üretimini gerçekleştiriyor.

İHTİYACIN % 25'İ KARADENİZ HOLDİNG'TEN

Karadeniz Holding, Powership’leri ile geliştirdiği enerji çözümüyle Lübnan ekonomisine ciddi katkı sunuyor. Çünkü Lübnan'da en büyük ekonomik sorunların başında elektrik yetersizliği geliyor. Lübnan’da Karadeniz Powership'ler, 270 MW’lik kapasitenin üzerinde yaptığı eletrik üretimiyle Lübnan elektrik şebekesinin yüzde 25’inden fazlasını sağlıyor.

ÜLKEDEKİ İHTİYAÇ HALA ÇOK YÜKSEK

Fatmagül Sultan ve Orhan Bey yüzer santrallerinin devreye girmesi, ülkede uzun saatler süren elektrik kesintilerini bir miktar azaltmış durumda. Ülkedeki elektrik ihtiyacının tamamen karşılanabilmesi için inşası süren tesislerin devreye girmesi bile yeterli olmayacak. Bu yüzden Beyrut yönetimi, yeni yatırımlar için çabalıyor. Lübnan’da da yaz dönemi ile birlikte elektrik ihtiyacı artmasına rağmen bölgedeki karışıklıklar sebebiyle enerji altyapısına gerekli yatırımlar yapılamıyor ve komşu ülkelerden sağlanan elektrik azalıyor.

LÜBNAN'IN GÖRDÜĞÜ EN UCUZ KAYNAK

Karadeniz Holding yetkilileri, küresel yakıt fiyatları ve Powership’lerin sağladığı yakıt verimliliği göz önüne alındığında Fatmagül Sultan ve Orhan Bey yüzer santrallerinin ürettiği elektrik, Lübnan'ın bugüne kadar gördüğü en ucuz elektrik kaynağı. Bu nedenle, iki yüzer santral Lübnan ekonomisine yılda yaklaşık 100 milyon dolarlık tasarruf sağlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler