1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lübnan’da akaryakıta yüzde 66 zam

Lübnan’da akaryakıta yüzde 66 zam

Son 30 yılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Lübnan’da akaryakıt fiyatlarına yüzde 66 oranında zam yapıldı. 

Lübnan’da akaryakıta yüzde 66 zam

Enerji Günlüğü - Son 30 yılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Lübnan’da akaryakıt fiyatlarına yüzde 66 oranında zam yapıldı. 

Akaryakıt krizini çözmek için haftasonu acil toplantı düzenleyen Lübnanlı liderler, petrol ürünlerini fiyatlandırmak için kullanılan döviz kurunu değiştirmeye karar verdiler. Lübnan Hükümeti, Merkez Bankasının akaryakıt desteğini kaldırması ve hükümetin akaryakıt sübvansiyonunu azaltma kararının ardından akaryakıt fiyatlarına %66 zam yaptı. Yapılan zam ile 95 oktan 20 litrelik benzin 129 bin Lübnan lirasından, 20 litrelik motorin ise 101 bin 500 liradan satılacak.

Hükümetin petrol ürünlerini fiyatlandırmak için kullanılan döviz kurunu akaryakıt krizini hafifletmek için değiştirmesinin ardından gelen zam kararının, toplu taşıma tarifelerini ve yakıt hammaddeli temel emtia fiyatlarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ekonomik krizin derinleştiği Lübnan'da döviz likidite yetersizliği akaryakıt arzında ciddi sorunlara yol açtı. Merkez Bankası 12 Ağustos itibarıyla akaryakıt ürünlerine sübvansiyonlarını sona erdirme kararı aldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler