1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD, Lübnan’a elektrik tedarikinde yardım edecek

ABD, Lübnan’a elektrik tedarikinde yardım edecek

ABD yönetimi, Mısır’dan tedarik edilecek gazla Ürdün'de elektrik üretilmesi ve elektriğin Suriye üzerinden hatlarla Lübnan'a getirilmesi için yardım planı açıkladı.

ABD, Lübnan’a elektrik tedarikinde yardım edecek

Enerji Günlüğü - ABD yönetimi, Mısır’dan tedarik edilecek gazla Ürdün'de elektrik üretilmesi ve elektriğin Suriye üzerinden hatlarla Lübnan'a getirilmesi için yardım planı açıkladı.

2019'dan bu yana büyük bir ekonomik krizle mücadele eden Lübnan’a sağlanacak yardımları yaptırım üzerinden engelleyen ABD, karar değiştirdi. Lübnan Cumhurbaşkanlığı, ABD'nin akaryakıt kıtlığı yaşanan ülkeye elektrik tedarikinde yardım etmeye karar verdiğini duyurdu. 

ABD’nin Lübnan elçisi üzerinden Cumhurbaşkanlığına bildirdiği yardım planı, Mısır'dan tedarik edilecek gazla Ürdün'de elektrik üretilmesini ve bu elektriğin Suriye üzerinden elektrik hatlarıyla Lübnan'a getirilmesini öngörüyor. 

Döviz likidite sorunu nedeniyle elektrik santrallerine akaryakıt temin etmekte zorluk yaşanan ülkede günlük 20 saate varan elektrik kesintileri yaşanıyor. 

Ülkede günlük tüketilen 12 milyon litre civarındaki akaryakıtı sübvanse eden Merkez Bankası, 12 Ağustos itibarıyla akaryakıt sübvansiyonunu kaldırdı. MB, piyasaya sürülecek akaryakıtın fiyatının Enerji Bakanlığı’nca belirleneceğini kaydederken, Enerji Bakanlığı’nın sübvansiyonun kalkmasına rağmen eski fiyatı sürdürdü. Bu da yaşanan akaryakıt sorununu derinleştirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler