1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ürdün’den Lübnan’ın Katar gazı transferine yeşil ışık

Ürdün’den Lübnan’ın Katar gazı transferine yeşil ışık

Lübnan’ın Katar doğal gazını Akabe Limanı üzerinden transferine Ürdün’den ilk olumlu yanıt geldi.

Ürdün’den Lübnan’ın Katar gazı transferine yeşil ışık

Enerji Günlüğü - Lübnan’ın Katar doğal gazını Akabe Limanı üzerinden transferine Ürdün’den ilk olumlu yanıt geldi.

Büyük bir enerji krizi yaşayan Lübnan, enerji santrallerine tedarik etmek için komşu ülkelerden petrol ve gaz arayışında. Ürdün Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, Lübnan'ın Katar sıvılaştırılmış gazının (LNG) Akabe Limanı üzerinden transferine izin vermesi için Ürdün'den talepte bulunduğunu duyurdu.

Katar LNG'sinin, Ölü Deniz'deki Akabe Limanı üzerinden Ürdün'e gönderilmesi ve Arap doğal gaz boru hattıyla Suriye üzerinden Lübnan'a taşınması planlanıyor. Ürdün Enerji ve Mineral Kaynaklar Bakanı Saleh Al-Kharabsheh, Lübnan ve diğer tarafların bir anlaşmaya varması halinde ülkesinin bu öneriyi incelemeye açık olduğunu açıkladı. Al-Kharabsheh, Ürdün’ün Lübnan'ın transfer etmek istediği gaz miktarlarını inceleyeceğini, ancak prensipte herhangi bir sorun olmadığını kaydetti. Bakanın bu açıklaması Ürdün’ün ilk onayı olarak yorumlanıyor.

MISIR GAZI İÇİN ANLAŞILMIŞTI

Lübnan'ın enerji krizine çözüm bulmak amacıyla 9 Eylül'de Ürdün'ün başkenti Amman'da bir araya gelen Mısır, Lübnan, Ürdün ve Suriye hükümeti enerji bakanları, Son 30 yılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Lübnan’a gaz tedariki ve elektrik iletimi için bir yol haritasında anlaşmışlardı. Yol haritası, Mısır'dan gelen gazın Ürdün'de elektriğe dönüştürülüp Suriye'nin Deyr Ali elektrik santrali üzerinden yine Lübnan'ın Deyr Ammar santraline ulaştırılmasını öngörüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler