1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lübnan elektrik sorununu Irak petrolü ile çözecek

Lübnan elektrik sorununu Irak petrolü ile çözecek

Irak, elektrik kesintisi sorunu yaşayan Lübnan'a sağlık hizmetleri karşılığında enerji santralleri için 1 milyon ton akaryakıt sağlayacak.

Lübnan elektrik sorununu Irak petrolü ile çözecek

Enerji Günlüğü - Irak, elektrik kesintisi sorunu yaşayan Lübnan'a sağlık hizmetleri karşılığında enerji santralleri için 1 milyon ton akaryakıt sağlayacak.

1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşayan Lübnan hayatı felç eden elektrik kesintilerine Irak petrolü ile çözüm bulacak. Lübnan hükümeti elektrik santrallerine akaryakıt tedarik etmesini engelleyen döviz likidite sorununa geçici bir çözüm olarak, hizmet ve ticari ürün karşılığında 1 milyon ton petrol ithalatı için Irak’la anlaşmaya vardı. Ekonomik krizin yol açtığı akaryakıt sıkıntısı nedeniyle elektrik kesintilerinin 20 saati bulabildiği ülkede bu anlaşma ile 4 aylık elektrik üretimi karşılanacak.

Yaklaşık bir yıldan beri yeni hükümetin kurulamadığı Lübnan’da ilaç, akaryakıt ve gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerini Merkez Bankası sübvanse ediyor. Ancak Merkez Bankası’nın rezervleri de günden güne eriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler