1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lübnan’da akaryakıt krizi büyüyor

Lübnan’da akaryakıt krizi büyüyor

Lübnan Merkez Bankası’nın akaryakıta yönelik sübvansiyonu kaldırma kararı ardından yeni fiyatlar belirlenmediği için akaryakıt istasyonları satış yapmıyor.

Lübnan’da akaryakıt krizi büyüyor

Enerji Günlüğü - Lübnan Merkez Bankası’nın akaryakıta yönelik sübvansiyonu kaldırma kararı ardından yeni fiyatlar belirlenmediği için akaryakıt istasyonları satış yapmıyor.

Son 30 yılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Lübnan’da akaryakıt krizi büyüyor. Ülkede günlük tüketilen 12 milyon litre civarındaki akaryakıtı sübvanse eden Merkez Bankası, 12 Ağustos itibarıyla akaryakıt sübvansiyonunu kaldırdı. MB, piyasaya sürülecek akaryakıtın fiyatının Enerji Bakanlığı’nca belirleneceğini kaydederken, Enerji Bakanlığı’nın sübvansiyonun kalkmasına rağmen eski fiyatı sürdürmesi nedeniyle ülkedeki akaryakıt istasyonlarının hemen hemen tümü pompaları kapalı tuttu.

AKKAR’DA KARABORSACILARA MÜDAHALEDE PATLAMA

Öte yandan Ülkenin kuzeyinde yer alan Akkar bölgesinde, ordu karaborsacılar tarafından gizlenen bir akaryakıt deposuna el koyduğu sırada tankerlerden birinin patlaması sonucu en az 28 kişi yaşamını yitirdi, 79 kişi yaralandı.

HASTANELERDE EKİPMANLARIN DEVRE DIŞI KALMA RİSKİ VAR

Lübnan Beyrut Amerikan Üniversitesi Tıp Merkezi, ülkede yakıt problemi yaşandığı için solunum cihazlarının ve diğer can kurtaran ekipmanlarının hizmet dışı kalabileceği konusunda uyarıda bulundu. Merkez, hükümete ve uluslararası yardım kuruluşlarına Lübnan'a yakıt desteği yapılması için çağrıda bulundu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler