1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karapınar YEKA 1 ortaklığı sona eriyor!

Karapınar YEKA 1 ortaklığı sona eriyor!

Enerji Günlüğü - Kalyon Güneş Enerjileri A.Ş. ortaklığı ile Türkiye'nin ilk büyük ölçekli güneş santrali inşaatı ve modül fabrikasını kurma...

Karapınar YEKA 1 ortaklığı sona eriyor!

Enerji Günlüğü - Kalyon Güneş Enerjileri A.Ş. ortaklığı ile Türkiye'nin ilk büyük ölçekli güneş santrali inşaatı ve modül fabrikasını kurma ihalesini kazanan Güney Koreli Hanwha hisselerini ortağına devrederek projeden çekiliyor.

Türkiye'nin ilk büyük ölçekli güneş santrali inşaatı ve modül fabrikasını kurmak için yapılan ihaleyi kazanan Güney Koreli Hanwha ile Kalyon Güneş Enerjileri A.Ş.’nin oluşturduğu ortaklık bozuluyor. Projeden çekilecek olan Hanwha hisselerini ortağına devredecek. 

DEVİR İÇİN REKABET BAŞVURUSU YAPILDI

Hanwha Q Cells Hong Kong Ltd.'nin, Hanwha Kalyon Güneş Enerjileri Üretim A.Ş. ve Hanwha Kalyon Güneş Teknolojileri Üretimi A.Ş. şirketlerinde sahibi olduğu tüm hisselerin Kalyon Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kurulu’na başvuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda 2017 yılı Mart ayında yapılan Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde bulunan ve 1000 MW kapasite tahsisli Karapınar YEKA-1 GES açık eksiltme ihalesini kazanan Kalyon-Hanwha OGG’nin ihale şartnamesi gereği yıllık 500 MW kapasiteli bir fotovoltaik güneş modülü üretim fabrikası da kurması gerekiyordu. Hanwha-Kalyon Ortak Girişimi tarafından YEKA-fotovoltaik hücre ve güneş modülü fabrikası ve AR-GE merkezi temel atma töreni 21 Aralık 2017 Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilmişti.

KARAPINAR YEKA 1GES İHALESİNİ KALYON-HANWHA GRUBU KAZANDI!

KALYON-HANWHA KARAPINAR YEKA İÇİN İKİ ŞİRKET KURACAK

HANWHA-KALYON GÜNEŞ PANELİ FABRİKASI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler