1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiye'nin ilk tam entegre güneş paneli fabrikası bir ay sonra açılacak

Türkiye'nin ilk tam entegre güneş paneli fabrikası bir ay sonra açılacak

Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre güneş paneli üretim fabrikası bir ay içinde açılacak.

Türkiye'nin ilk tam entegre güneş paneli fabrikası bir ay sonra açılacak

Enerji Günlüğü - Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre güneş paneli üretim fabrikası bir ay içinde açılacak.

Kalyon Holding yatırımıyla montajı bitme aşamasına gelen Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tam entegre güneş paneli üretim fabrikasının açılışı bir ay içinde gerçekleştirilecek. 1.4 milyar dolarlık yatırım ile kurulan fabrika yıllık 500 MW güneş paneli üretim kapasitesine sahip. Toplam 100 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikada üretim başladığında bin 400 kişiye istihdam sağlanacak.

TESİS 4 FARKLI ÜRETİMİ BİR ARAYA GETİRİYOR

Tesiste teknik incelemede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu’daki tek entegre güneş paneli fabrikasında olduklarını belirterek, “Bu tesis, 4 farklı üretimi bir araya getiren tek entegre tesis. Bulunduğumuz tesisin temeli Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile atılmıştı ve önümüzdeki ay da yine kendilerinin katılımı ile açılışı yapılacak” dedi.

GÜNEŞİN ELEKTRİK ÜRETİMİNDEKİ PAYI %20 ARTACAK

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, fabrikanın Türkiye’nin yerli ve milli enerji politikası açısından da büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Kalyoncu, yüzde 70’in üstünde yerlilik oranıyla kurulacak 1000 MW’lık Karapınar Güneş Enerji Santrali’nin panellerinin de bu fabrikada üretileceğini belirterek, “Şu an bu ve Karapınar faaliyete geçtiğinde Türkiye’nin elektrik üretimindeki güneş enerjisinin payı da yüzde 20 artacak. Hem Ankara Sanayi Bölgesi’nde üreteceğimiz güneş panelleri hem de Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nde üreteceğimiz elektrik ile cari açığın kapatılmasına yıllık 400 milyon dolar katkı sağlayacağız” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler