1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kasım’da Türkiye’nin enerji üretim maliyeti hafif azaldı

Kasım’da Türkiye’nin enerji üretim maliyeti hafif azaldı

Türkiye’de enerji üretim maliyeti Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,53 ve bir önceki yıla göre de yüzde 0,68 oranında azaldı. 

Kasım’da Türkiye’nin enerji üretim maliyeti hafif azaldı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,53 ve bir önceki yıla göre de yüzde 0,68 oranında azaldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı Kasım ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları 2019 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre % 0,53, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,28 oranında düştü. Böylece bir önceki aya göre en fazla düşüş; %4,85 ile ham petrol ve doğal gaz, %1,80 ile ana metaller, %1,39 ile kimyasallar ve kimyasal ürünler olarak gerçekleşti.

ELEKTRİK VE GAZ ÜRETİMİ VE DAĞITIMI %4 ARTTI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) Kasım ayında sanayinin dört sektöründen bir olan elektrik, gaz üretim ve dağıtımı sektöründe bir önceki yılın Kasım ayına göre % 3.82 artarken, bir önceki aya göre % 0,53 azaldı. Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektöründe fiyatlar bir önceki yıla göre %9,93 artarken, su temini sektöründe %7,51 azaldı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler