1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kazokoğlu: Elektrikli araçlarda en önemli faktör sübvansiyon

Kazokoğlu: Elektrikli araçlarda en önemli faktör sübvansiyon

FGE Direktörü Cüneyt Kazokoğlu, elektrikli araç (EV) sektörü için en önemli faktörün hükümet politikaları ve sübvansiyon olduğunu ve sübvansiyonlar çekildiği anda sektörün çakıldığını söyledi.

Kazokoğlu: Elektrikli araçlarda en önemli faktör sübvansiyon

Enerji Günlüğü - FGE Direktörü Cüneyt Kazokoğlu, elektrikli araç (EV) sektörü için en önemli faktörün hükümet politikaları ve sübvansiyon olduğunu ve sübvansiyonlar çekildiği anda sektörün çakıldığını söyledi.

Bu yıl 10.’su düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nin ikinci gününde düzenlenen “Ulaşımda Alternatif Yakıt Teknolojileri ve Yeni Pazar Dinamikleri” oturumunda konuşan FGE Direktörü Cüneyt Kazokoğlu, “Elektrikli araçlar için bugün en en en önemli faktör hükümet politikaları ve sübvansiyon. Çinde sübvansiyonlar üreticileri 200-250 km. menzilli arabalara yöneltiyor. Sübvansiyonları çektiğiniz zaman elektrikli araç sektörü çakılıyor” dedi. 

EV’LERİN EN GÜZEL TARAFI EVİNİZDE ŞARJ EDEBİLMENİZ

Konuşmasında elektrikli araçların en nihayetinde bir araba olduğunu ve sadece aksamının farklı olduğunu ifade eden Kazokoğlu, bu araçların en güzel tarafının evlerde şarj edilebilmeleri olduğunu söyledi. Kazokoğlu, “Elektrikli aracını kimse benzin istasyonunda şarj etmiyor. En güzel tarafı evinizde şarj edebilmeniz. Avrupa’da yüzde 80-85 oranında bu böyle” dedi. 

EV’LER TEMİZ Mİ?

Elektrikli araçların temiz olup olmadığının çok tartışıldığına dikkat çeken Kazokoğlu, bunun elektrikli araca göre değiştiğini ve elektriğin hangi kaynaklardan nasıl üretildiğinin çok önemli olduğunu belirtti. 

Çin’in elektrikli araç pazarında dünyanın en büyük piyasası olarak çok önemli ve belirleyici olduğunu kaydeden Kazokoğlu ayrıca Norveçte elektrikli araç kullanımının maliyetinin dizel araba ile karşılaştırıldığında en büyük maliyet tasarrufu kalemi olduğuna da dikkat çekti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

Önceki ve Sonraki Haberler