1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kırım`da elektriğe sabotaj!

Kırım`da elektriğe sabotaj!

Enerji Günlüğü -Kırım, Ukrayna'dan gelen enerji nakil hatlarının havaya uçurulması sonucu karanlığa gömüldü.BBC'nin haberine göre, Kırım'a elektrik...

Kırım`da elektriğe sabotaj!

Enerji Günlüğü -Kırım, Ukrayna'dan gelen enerji nakil hatlarının havaya uçurulması sonucu karanlığa gömüldü.

BBC'nin haberine göre, Kırım'a elektrik sağlayan dört hat da kesilince bölgede yaşayan iki milyon kişi elektriksiz kaldı.

Ukrayna’nın güneyinde, Kırım yarımadasına geçiş bölgesi olan Herson bölgesinde meydana gelen patlamalar yüzünden elektrik hatlarında arıza meydana geldi. Arıza sonucunda Kırım’da yaşayan 2 milyon kişi hafta sonu elektriksiz kaldı.

Ayrıca Herson ve Nikolayev şehirlerinde de büyük oranda elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik iletim hatlarındaki arızanın giderilmesi için Ukrayna elektrik idaresi (Ukrenergo) yetkilileri çalışma başlattı.

Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, 23 Kasım Pazartesi gününün olağanüstü durum nedeniyle tatil olacağını açıkladı.

SABOTAJ KIRIM TATARLARI NEDENİYLE YAPILDI İDDİASI

Elektrik iletim hatlarına yapılan saldırının Rusya'ya muhalefet eden Ukraynalı milliyetçi gruplar tarafından yapıldığ iddia ediliyor. Eğer bu iddia doğruysa Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğin artacağı tahmin ediliyor.

Sabotajı yapabileceği iddia edilen ve Kırım Tatarlarının belirleyici bir rol oynadığı grup ise iddiaları yalanladı.

Rusya Kırım'ı geçen yıl Ukrayna'daki savaş sırasında ilhak etmişti. Ukrayna, buna rağmen Kırım'a elektrik vermeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler