1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kızltepe’de trafo yaralanması davası yeniden görülecek

Kızltepe’de trafo yaralanması davası yeniden görülecek

AYM, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesinde 2014’te trafoda elektrik akımına kapılan kişiyle ilgili davayı yeniden görüşülmek üzere alt mahkemeye gönderdi. 

Kızltepe’de trafo yaralanması davası yeniden görülecek

Enerji günlüğü - AYM, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesinde 2014’te trafoda elektrik akımına kapılan kişiyle ilgili davayı yeniden görüşülmek üzere alt mahkemeye gönderdi. 

Anayasa Mahkemesi (AYM), açık durumdaki trafo kapağına dokunmak suretiyle yaralanan kişinin başvurusunu görüştü ve yaşam hakkının ihlal edildiği kanaatiyle dosyayı yeniden muhakeme edilmesi için mahkemeye gönderdi. 

2014 yılında henüz 3 yaşında olan ve kapağı açık bulunan trafo paneline dokunan bir çocuk ağır şekilde yaralanmış ve Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Mahkeme süreci sonrasında yaşam hakkının ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen dosya, AYM tarafından yeniden muhakeme edilmek üzere alt kademe mahkemesine gönderildi. 

ŞİDDET OLAYLARI ONARIM ÇALIŞMALARINI ENGELLEDİ
AYM’deki değerlendirmede bölgedeki sorumlu dağıtım şirketi olan Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) yetkililerinin ifadeleri de değerlendirildi. DEDAŞ yetkilileri, bölgede o tarihlerde meydana gelen bazı toplumsal olaylar sırasında tesislerde hasar meydana geldiği; ancak can güvenliği kaygıları nedeniyle tamir ve bakım çalışmaları yapmanın mümkün olamadığı ifade edildi. Söz konusu trafonun kapağının 21 Temmuz 2014’te bakım ve onarımdan geçtiği, kapağına da kilit takıldığı belirtilen ifadede; yaralanma olayının gerçekleştiği 11 Ekim 2014 gününe kadar, şiddet içerikli olaylar nedeniyle bakım ve onarım için tekrar gidilemediği belirtildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler