1. HABERLER

  2. PETROL

  3. KKTC ile imzalanan Sahil Güvenlik İşbirliği Protokolü onaylandı

KKTC ile imzalanan Sahil Güvenlik İşbirliği Protokolü onaylandı

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan Sahil Güvenlik Alanında Destek ve İşbirliği Protokolü onaylandı.

KKTC ile imzalanan Sahil Güvenlik İşbirliği Protokolü onaylandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan Sahil Güvenlik Alanında Destek ve İşbirliği Protokolü onaylandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan Sahil Güvenlik Alanında Destek ve İşbirliği Protokolü, 1197 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandı. 

Protokol, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında uygulanacak destek ve işbirliği esasları ile uygulama usullerini belirliyor. Buna göre iki ülke, sahil güvenlik alanında; harekat, istihbarat, lojistik, teknik, personel, eğitim, denetleme ve muhabere elektronik bilgi sistemleri (MEBS) konularındaki her türlü destek ve işbirliği içine girebilecek. 

Protokolün coğrafi olarak kapsadığı alan ise T.C. ve KKTC iç suları, karasuları, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgeler olarak belirlendi. 

Protokol, tarafların gerekli iç yasal usullerin tamamlandığını birbirlerine bildirdikleri son yazılı bildirimin alındığı tarihte yürürlüğe girecek ve 10 yıl süreyle yürürlükte kalacak. 

Protokolün yürürlüğe girmesiyle; 11 Ocak 2010 tarihinde imzalanmış olan ve 27 Mayıs 2010 tarihinde yürürlüğe girmiş olan “T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından KKTC Güvenlik Kuvvetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Ait Birliklere Sağlanacak Eğitim, Denetleme, Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri, Lojistik ve Teknik Destek ile Harekat ve İstihbarat Alanında İşbirliğine İlişkin Protokol” yürürlükten kalkacak.

Önceki ve Sonraki Haberler