1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kolen Elektrik 2019’da yüzde 100’ün üzerinde büyüdü

Kolen Elektrik 2019’da yüzde 100’ün üzerinde büyüdü

2019’da yüzde 100’ün üzerinde büyüyen Kolen Enerji, bu yıl 1 milyar 700 milyon kilowattsaat enerjiyi abonelerine sağlamış olacak.

Kolen Elektrik 2019’da yüzde 100’ün üzerinde büyüdü

Enerji Günlüğü - 2019’da yüzde 100’ün üzerinde büyüyen Kolen Enerji, bu yıl 1 milyar 700 milyon kilowattsaat enerjiyi abonelerine sağlamış olacak.

2019’u yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme performansı ile kapatmaya hazırlandıklarını belirten Kolen Elektrik Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, "Yılın bitimine sayılı günler kala, 1 milyar 700 milyon kilowattsaat enerjiyi abonelerimize sunacağımızı söyleyebiliriz. Diğer taraftan grubumuz iştirakleri üretim yapısının daha da güçlenerek, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan kurulu gücünün 1.200 megawatta yaklaşması, yıllık üretim kapasitesinin ise 6 milyar kilowattsaatleri aşması bizi çok daha güçlü kılıyor” dedi.

YENİ UYGULAMALAR YOLDA

“Her Aboneye Bir Danışman”, “WhatsApp’tan Elektrik”, “Ön Ödemeli Elektrik”, “www.faturaniyolla.com", “24 Zamanlı”gibi hizmet ve uygulamaları abonelerine sunan şirket, 2020 yılında da sektöre yeni uygulamalar kazandıracak. 

YERLİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİYE YATIRIM

Koloğlu Holding’in yerli ve yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımlar gerçekleştirmeye devam ettiğini vurgulayan Karayurt, yerli kaynaktan üretim yapan bir santralin 2019’da üretime geçtiğini açıkladı. Karayurt, “Halihazırda tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan 1.200 MW kurulu gücümüz bulunuyor. Yılda 6 milyar kWh’ın üzerinde bir üretim kapasitesine sahibiz” dedi.

2020 KRİTİK GELİŞMELERE SAHNE OLACAK

Sektörde 2020 yılında yenilenebilir enerjiye yönelik çok önemli gelişmeler yaşanacağını vurgulayan Karayurt, şu açıklamada bulundu: “Bu yönde atılacak adımlar oldukça kritik. İklim müsaade eder, yeterince kar görürsek yerli ve yenilenebilir enerjinin payı yüksek seyreder. Ülke olarak bu hoşumuza giden bir durum. YEKDEM maliyetimiz artar ancak PTF ile olan korelasyondan dolayı nihai rakamı çok etkilenmeyebilir. Bir diğer parametre elbette ki kur! 2020 ile ilgili genel anlamda son derece iyimser bir beklenti içindeyiz diyebilirim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler