1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kosova Elektrik çalışanlarından 7 belediyede protesto

Kosova Elektrik çalışanlarından 7 belediyede protesto

Enerji Günlüğü - Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS ) çalışanları, maaşlarının artırılması ve daha iyi çalışma şartları talebiyle yedi...

Kosova Elektrik çalışanlarından 7 belediyede protesto

Enerji Günlüğü - Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS ) çalışanları, maaşlarının artırılması ve daha iyi çalışma şartları talebiyle yedi belediyede protestoda bulundular.

DHA'nın haberine göre, Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS ) çalışanları 7 belediyede protesto gösterisi yaparak ücretlerinin artırılmasını ve daha iyi çalışma koşulları sağlanmasını istedi.

KEDS çalışanları sendika başkanı Fehmi Payaziti, yönetimin taleplerini gözardı etmesi nedeniyle protesto etmeye mecbur kaldıklarını açıkladı.

Payaziti ayrıca taleplerinin ele alınmaması halinde grevin de dışlanmadığını anlatırken, "KEDS çalışanlarının protestosu yarın da 7 belediyede devam edecek. Taleplerinin yerine getirilmesi yönünde herhangi bir adım atılmaması halinde, 23 Nisan’da tüm belediyelerdeki KEDS çalışanları KEDS’in Priştine’deki ana karargahında protesto düzenleyecekler" dedi.

KEDS Yönetim Kurulu, çalışanlarının ücretlerine zammın ancak 2017 yıllında gerçekleşebileceğini bildirken, ücretlerde artışa gidilmesi halinde elektrik enerjisine yüzde 10 oranında zam uygulanması gerekliliğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler