1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KPMG: Enerji Girişim Sermaye Fonu sektöre umut verdi

KPMG: Enerji Girişim Sermaye Fonu sektöre umut verdi

KPMG, enerji sektöründe kredilerin yaklaşık dörtte birinin geri ödenmesinde zorluklar gözlendiğini ve Enerji Girişim Sermaye Fonu’nun sektöre umut verdiğini kaydetti.

KPMG: Enerji Girişim Sermaye Fonu sektöre umut verdi

Enerji Günlüğü - KPMG, enerji sektöründe kredilerin yaklaşık dörtte birinin geri ödenmesinde zorluklar gözlendiğini ve Enerji Girişim Sermaye Fonu’nun sektöre umut verdiğini kaydetti.

KPMG Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Sektör Lideri Ümit Bilirgen, enerji sektörünün içinde bulunduğu finansal sıkıntıları dikkate alan hükümetin YEP kapsamında kurulacağını açıkladığı Enerji Girişim Sermaye Fonu’nun (EGSF) sektöre umut verdiğini söyledi. Bilirgen, “Sektörün mevcut kredilerinin yaklaşık dörtte birinin geri ödenmesinde zorluklar gözleniyor. Söz konusu fonun, aktarılacak projelere bağlı olmakla birlikte 2 milyar dolar civarında bir büyüklükte olabileceği düşünülüyor” dedi. 

BAŞARI İÇİN EŞGÜDÜMLÜ HAREKET ŞART

Sürecin hızla hayata geçmesi sektörde ve genel olarak ekonomideki belirsizliklerin azaltılmasına önemli katkıda bulunabileceğini kaydeden Bilirgen, bununla birlikte bu süreçte başarı elde edilebilmesi için kamu otoritesinin hızı ve etkinliği kadar bankalar ve sektör temsilcileri gibi ilgili tarafların eş güdüm içinde hareket etmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler